Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegov tim danas ostvario veoma „slatku i važnu“ pobedu protiv Vojvodine.

„Čestitke igračima Partizana na pobedi u još jednom derbiju i to protiv jedine ekipe koje nisu uspeli da pobede ove sezone. Mnogo slatka, mnogo važna pobeda za nas“, rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan je na svom stadionu pobedio Vojvodinu sa 1:0 u 32. kolu Super lige Srbije, posle čega je izbio na prvo mesto na tabeli sa tri boda više od Crvene zvezde, koja igra protiv Napretka.

Povezana vest:  RASPORED, REZULTATI I TABELA JELEN SUPER LIGE SRBIJE 2011/2012

„Prvih 20 minuta smo igrali jako dobro, agresivno, kasnije smo imali pražnjenje, što je i logično, jer je ova utakmica došla samo tri dana posle ‘večitog’ derbija. Dosta je bilo promena, nedostajalo je svežine, ali ono što je nejbitnije od svega disciplina i odgovornost u igri je bila fantastična“, kazao je Nikolić.

Trener crno- belih je naveo da se u mnogo situacija pred golom Vojvodine video nedostatak svežine.

Partizan već u sredu ponovo igra sa Vojvodinom, u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

„Sutra oporavak, pa još dva dana i ponovo isti protivnik u Kupu. Neće biti mnogo promena za meč u Novom Sadu. Nama je Kup veoma bitno takmičenje, nećemo ići u Novi Sad na način da potcenjujemo kup, naprotiv“, rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Klajvert: U Engleskoj su me vređali na rasnoj osnovi

Trener Vojvodine Vladimir Buač čestitao je Partizanu na pobedi i rekao da je ponosan na svoje igrače.

„Čestitam Partizanu na pobedi, a svojim igračima na zalaganju posle svega što se dešavalo u prethodnom periodu, bili smo sjajni, zaista sam ponosan na njih“, rekao je Buač.

On je naveo da je bilo teško nastaviti meč posle gola u prvom minutu, kada je sve moralo da se menja.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Napredak u pripremnoj utakmici

„Delovali smo smušeno u prvom delu, Tavamba nam je pravio mnogo problema. Kako je vreme odmicalo, bivali smo bolji, u drugom poluvremenu smo dobro parirali Partizanu, imali određene i prilike. Ostaje nam da se pripremimo za naredni meč i da budemo bolji“, rekao je Buač.

Po njegovim rečima, nema nepoznanica između Partizana i Vojvodine i istakao je da se nada da će njegov klub igrati finale Kupa na svom stadionu.