Fudbaleri Verdera nastavili su sa dobrim rezultatima, pošto su danas u Bremenu pobedili berlinsku Hertu sa 2:0, u 31. kolu Bundeslige.

Verder je iskoristio kiks Frajburga i izbio na šesto mesto na tabeli nemačkog prvenstva, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Strelci su bili Fin Bartels u devetom i Maks Kruze u 15. minutu.

Frajburg, koji je sada bod iza Verdera, napravio je kiks na gostovanju Darmštatu, koji je odavno ostao bez šanse za opstanak, a koji je na svom terenu vezao treću pobedu.

Povezana vest:  Trapatoni demantovao da preuzima Blekburn

Darmštat je pobedio Frajburg sa 3:0, golovima Feliksa Platea u 22, Žeroma Gondorfa u 45. i Svena Šiploka u 65. minutu.

Borusija Dortmund je na svom stadionu igrala nerešeno bez golova sa Kelnom i tako ugrozila treće mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona.

Dortmund sada ima 57 bodova, dva više od Hofenhajma, koji će sutra igrati svoju utakmicu 31. kola, kod kuće protiv Ajntrahta.

Povezana vest:  Putinova karta u Zvezdinom muzeju

Lajpcig je na svom stadionu igrao bez golova sa pretposlednjim Ingolštatom i zaostaje sedam bodova za Bajernom, koji će u 31. kolu imati prilike da odbrani titulu šampiona Nemačke.

Borusija Menhengladbah je kao gost pobedila Majnc sa 2:1, golovima Larsa Štindla u 31. i Nika Šulca u 46. minutu, dok je strelac za poraženi tim u 89. bio Jošitori Muto.

Povezana vest:  Karadžić ne ide s funkcije