Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je taj klub toliko porastao da sada mora „da se suoči sa idejama kako da zadrži nivo“.

Juventus je danas pobedio Krotone sa 3:0 i tako osvojio rekordnu šestu uzastopnu titulu prvaka Italije, a ranije je osvojio kup, dok 3. juna igra finale Lige šampiona protiv Real Madrida. Ovo je Alegriju bila treća uzastopna „dupla kruna“.

„Moramo prvo da pohvalimo svu šestoricu igača koji su osvojili svih šest ‘skudeta’. Oni su ušli u legendu. Učestvovao sam u ovom slavlju, a moram ad pohvalim momke jer su radili izuzetne stvari“, rekao je Alegri, a preneli italijanski elektronski mediji.

Povezana vest:  Bajern tri nedelje bez povređenog Gomeza

Jedna od neizvesnosti je i Alegrijeva budućnost u klubu. Direktor Bepe Marota rekao je da Juventus želi da ga zadrži, ali da je odluka na treneru.

„To zavisi od nas obojice. Vrlo sam srećan u Juventusu. Nismo još razgovarali, ali sešćemo i razumećemo šta treba dalje da se radi. Juve je dostigao toliko visoke nivoe koje moramo da održimo, a to nije lako, tako da moramo da suočimo razne ideje“, rekao je Alegri.

Povezana vest:  Morati: Beniteza smo odabrali jer nam garantuje budućnost na istom nivou

On je istakao da i dalje uživa u svom poslu.

„Jutros mi je prošlo kroz glavu gde sam bio pre 10 godina, od Sasuola do Kaljarija. Jako se radujem što sam osvajao trofeje u Milanu i Juventusu, ali dugačak put je preda mnom. Moja karijera možda nije toliko dugačka, ali ja volim fudbal. Pritisak je veliki, ali ja uživam u tome“, rekao je trener koji u avgustu puni 50 godina.

Povezana vest:  PRIPREME FK ČUKARIČKI, Milojević: Rivali po meri

Alegriju je ovo 14. sezona kao treneru. U Milanu je osvojio titulu i Superkup Italije, dok je sa Juventusom osvojio tri „duple krune“ i jedan Superkup, ukupno sedam trofeja.

„Nadam se da nisam još dostigao svoj vrhunac. Nadam se da mogu još bolje, jer ako niste motivisani da se popravljate, zašto se uopšte trudite? Ova pobeda je deo istorije Juventusa“, rekao je Alegri.

Igrali Juventusa dobili su dva dana slobodno i ponovo će se sastati u sredu.