Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Radnički sa 4:0 u poslednjem kolu Super lige, u kojoj nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Srbije.

Zvezda posle poslednjeg, 37. kola srpskog prvenstva ima 55 bodova, tri manje od „večitog“ rivala Partizana. Radnički je peti sa 32.

Trostruki strelac za crveno-bele protiv Radničkog na stadionu „Rajko Mitić“ bio je Ričmon Boaći, koji je golove dao u 18, 48. i 61. minutu. Pogodak je postigao i Marko Petković u 90.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, MUP u četvrtak snima fudbalsku utakmicu

Zvezda je dominirala pred zvanično 11.280 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“, a pobeda protiv Radničkog mogla je da bude i mnogo ubedljivija, pošto su igrači domaćeg tima tri puta pogađali prečku.

Boaći je bio posebno raspoložen. Napadač iz Gane je kod sva tri gola odlično reagovao posle dobrih dodavanja saigrača i rutinski savladao golmana Radničkog Vladimira Bajića.

Povezana vest:  Lipi: Sadašnji tim Juventusa sličan Italiji iz 2006.

Crveno-beli su na poluvremenu vodili 1:0, a moglo je da bude i ubedljivije, ali su Boaći i Mihailo Ristić pogađali prečku.

Fudbaleri domaćeg tima su na početku drugog dela brzo postigli novi pogodak, potom su kontrolisali igru i dali i treći, dok Radnički nije imao šansi.

Konačan rezultat postavljen je u 90. minutu, posle lepe akcije nekoliko igrača crveno-belih, a koju je završio desni bek Marko Petković za ubedljivu pobedu na kraju sezone Super lige.

Povezana vest:  SP JAR, Jovanović: Gorak ukus u ustima

Zvezdini fudbaleri su aplauzom i ovacijama svih prisutnih navijača ispraćeni sa terena posle utakmice, uz povike „šampioni“.

Zvezda će imati priliku da ove sezone osvoji trofej, pošto će u subotu igrati finale Kupa Srbije protiv Partizana.