Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da klub nema nameru da ovog leta proda fudbalere Aleksisa Sančesa i Mesuta Ozila, preneo je danas Skaj.

Sančesu i Ozilu na kraju sledeće sezone ističu ugovori sa Arsenalom i do sada su odbili da produže saradnju sa klubom. Za Sančesa su navodno zainteresovani Mančester siti i Čelsi.

Povezana vest:  POLUFINALE LAV KUP SRBIJE, Igrači i Partizana i Zvezde na skeneru

Venger, koji je početkom nedelje produžio ugovor sa Arsenalom na dve godine, mora da pojača tim za narednu sezonu, ali bi ekipa sigurno bila slabija u slučaju odlaska dve najveće zvezde kluba.

„Svi će ostati u klubu ovog leta i nadam se da će produžiti ugovore“, rekao je Venger.

Upitan o mogućnosti da klub proda Sančesa i Ozila, trener je odgovorio: „Ne. Ne možemo oslabiti klub i oslabiti ekipu. Želimo da pojačamo tim. Jedino ako pronađemo igrača istog kvaliteta i ako njih dvojica apsolutno žele da odu iz Arsenala“.

Povezana vest:  FIFA suspendovala indijskog zvaničnika zbog primanja mita

„U ovom trenutku mislim da će ostati. Mi smo koncentrisani na to da tim ostane na okupu i da vidimo kako ćemo ga pojačati. Kada potpišeš ugovor, obavežeš se da do poslednjeg dana daješ sve od sebe. U interesu svakog igrača je da uvek igra fudbal, a čak i više kada se bliži kraj ugovora. Ako si pobednik, želećeš da pobediš kad god igraš“, rekao je Venger.

Povezana vest:  Portsmut otišao u stečaj