Fudbalske reprezentacije Škotske i Engleske odigrale su danas u Glazgovu 2:2, u utakmici šestog kola Grupe F u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Engleska je povela u 70. minutu golom Aleksa Okslejd-Čembrlena posle solo prodora. On je pet minuta pre toga ušao u igru. Škotska je preokrenula zahvaljujući Liju Grifitsu, koji je postigao dva gola iz slobodnih udaraca, u 87. i 90. minutu. Bod Engleskoj doneo je Hari Kejn u trećem minutu nadoknade vremena, posle centaršuta Rahima Sterlinga.

Povezana vest:  Počinju testiranja fudbalera u Španiji

Ekipa Gareta Sautgejta je neporažena u Grupi F i prva je na tabeli sa 14 bodova. Škotska je posle četvrta sa osam bodova.

U drugoj utakmici u toj grupi Slovenija je kao domaćin u Ljubljani pobedila Maltu sa 2:0. Golove su postigli Josip Iličić u drugom minutu nadoknade vremena i Milivoje Novaković u 84. minutu.

Slovenija je sa tri pobede druga na tabeli sa 11 bodova, a Malta je pretrpela svih šest poraza i poslednja je na tabeli bez bodova.

Povezana vest:  EURO 2012, Desai: Engleska neće osvojiti EP

U Grupi E Danska je kao gost pobedila Kazahstan sa 3:1. Danci su poveli preko Nikolaja Jorgensena u 27. minutu, a vođstvo je udvostručio Kristijan Eriksen iz penala u 50. minutu. Gol za domaće postigao je Islabek Kuat u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Kasper Dolberg u 82. minutu.

Danska je druga na tabeli Grupe E sa 10 bodova, a Kazahstan je poslednji sa dva boda.

Povezana vest:  Kopenhagen prvak Danske

U Grupi C Severna Irska je kao gost pobedila Azerbejdžan sa 1:0 golom Stjuarta Dalasa u drugom minutu nadoknade vremena.

Severna Irska se učvrstila na drugom mestu na tabeli sa 13 bodova, a Azerbejdžan je četvrti sa sedam bodova.