Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da je plasman u Evropu prvi cilj i da ekipa želi da pokaže da nije samo za „domaću, već i za evropsku upotrebu“.

-Ambicije su jasne, Evropa je veoma bitna stavka. Imamo veliku želju da Partizan bude u njoj i da pokažemo da nismo ekipa samo za domaću upotrebu, već i za evropsku. Nalazimo se u klubu koji mora da bude bolji i jači – rekao je Djukić novinarima uoči prvog treninga.

Partizan je prošle sezone osvojio srpsko prvenstvo i kup, uz 37 vezanih utakmica bez poraza, a prvi naredni izazov imaće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Erikson: Nisam razgovarao sa upravom Fulama

-Ostvaren je veliki rezultat, ali je to iza nas. Okrećemo se novim ciljevima i uspesima, tražimo još bolj. Počinje vreme istine, teren, a to je ono što sportisti najviše vole, ostalo je sve priča. Imamo dobru ekipu, spremnu da ispuni sve ciljeve koje Partizan zahteva – kazao je Djukić.

Prvog dana priprema pojavilo se 30 igrača, dok će se njih petorica naknadno pridružiti, a to su Uroš Djurdjević, Leonardo, Nebojša Kosović, Muhamed El Munir i Marko Janković.

Djukić je istakao da su velike šanse da Djurdjević i Leonardo ostanu u Partizanu.

-Velike su šanse da ostanu. Svesni su da je pred nama Liga šampiona i da svi idemo na više ako napravimo dobar rezultat. Ako ne izbori Ligu šampiona, Partizan mora da ispuni ekonomski plan i proda najbolje igrače – rekao je trener crno-belih.

Povezana vest:  Šalke u derbiju kola bolji od Bajera

On je kazao da ga raduje veliki broj omladinaca.

-Partizan je tim koji pravi igrače, živi od toga i želimo da damo šansu deci, da vide da imaju mogućnosti da jednog dana igraju u prvom timu. Na njima je da se pokažu. Volim da pomognem mladim igračima – kazao je Djukić.

Djukić je naveo da je prezadovoljan koje igrače ima na raspolaganju i dodao da će iz postojećeg kadra pokušati da izvuče maksimum, ali da će se Partizan pojačati ako se pojavi mogućnost za to.

Povezana vest:  Klemens Tenis kritikovan jer je prihvatio poziv Putina

-Nadovezujemo se, neće biti nikakvih rezova i drastičnih promena jer bi bilo suludo da pravimo novu ekipu, ako imamo onu koja je osvojila duplu krunu. Ekipa se odlično takmičila, a pokušaćemo da budemo još bolji – rekao je Djukić i dodao da je Lazar Ćirković može mnogo i da je najozbiljnije rešenje za poziciju štopera.

Fudbaleri Partizana će u Beogradu boraviti do srede, kada će otputovati na Zlatibor, gde će biti osam dana. Posle dva dana odmora otići će u Sloveniju.