Vlasnici fudbalskog kluba Fiorentina saopštili su danas da će staviti klub na prodaju zbog nezadovoljstva navijača. Dijego i Andrea Dela Vele, vlasnici fabrike cipela, preuzeli su Fiorentinu 2002. godine kada je klub bankrotirao i ispao u četvrtu ligu.

I pored toga što je ta porodica posle samo dva godine vratila klub u Seriju A, navijači je nikada nisu u potpunosti prihvatili. Najveća zamerka pristalica je nespremnost da investiraju u klub, tako da su vlasnici danas potvrdili da su voljni da prodaju Fiorentinu.

Povezana vest:  Arteta i Benajun stigli u Arsenal

U saopštenju se navodi da su vlasnici spremni da napuste klub i prepuste ga onima koji će ga voditi na „adekvatniji način“.

-Razmotrićemo samo ozbiljne ponude zainteresovanih kojima je zaista stalo do kluba. Ovo je trenutak kada svi koji vole klub i veruju da mogu uspešnije da ga vode, sa više uspeha, da izadju napred – navodi se u saopštenju kluba.

Povezana vest:  141. DERBI, Bez organizovanog navijanja na istočnoj i zapadnoj tribini

Fiorentina je prošle sezone zauzela osmo mesto na tabeli Serije A. Nekadašnji kapiten Fiorentine Stefano Pioli je nedavno postavljen za trenera kluba.