Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su u Beogradu, u revanš utakmici drugog kola, pobedili kazahstanski Irtiš sa 2:0.Zvezda je povela u 10. minutu golom Mičela Donalda iz slobodnog udarca, a konačan rezultat postavio je Slavoljub Srnić u 76. minutu.

Crveno-beli su tako u treće kolo prošli ukupnim rezultatom 3:1, pošto je prošlog četvrtka u Pavlodaru bilo 1:1. Zvezda će u trećem kolu igrati protiv Sparte iz Praga, a prva utakmica igra se narednog četvrtka u Beogradu.

Zvezda je, po veoma toplom vremenu, dobro počela utakmicu, od starta je imala inicijativu, a prednost je stekla posle prvog šuta ka golu rivala u 10. minutu. Donald je precizno izveo slobodan udarac sa oko 18 metara, koji je minut ranije načinjen nad Gelorom Kangom i savladao golmana gostiju Davida Loriju.

Povezana vest:  Svi dosadašnji prvaci sveta u fudbalu

Crveno-beli su nakon vodećeg gola nastavili s ofanzivnom igrom, imali su nekoliko pokušaja iz daljine, a najbliži drugom golu bio je Slavoljub Srnić 33. minutu posle šuta sa oko 18 metara, ali je njegov udarac završio malo pored leve stative gola Lorije.

Gosti iz Pavlodara su u poslednjih 20 minuta prvog dela igre uspostavili ravnotežu, a čak i imali blagu inicijativu, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Filipa Manojlovića. Zvezda je početkom drugog poluvremena ponovo imala inicijativu, ali sve do 59. minuta nije napravila ozbiljniju priliku.

Povezana vest:  Morinjo: Moj ostanak u Realu ne zavisi od trofeja

Posle jednog prekida sa desne strane, lopta je na ivici kaznenog prostora došla do Rikardinja, ali je njegov volej završio malo pored gola. Dva minuta kasnije posle dobrog kontranapada, Kanga je šutirao sa oko 20 metara, a lopta je pogodila spoljni deo mreže.

Nastavila su crveno-beli da kontrolišu dešavanja na terenu, a prednost su duplirali u 76. minutu. Branko Jovičić prošao je trojicu igrača na levoj strani, utrčao u kazneni prostor i sa gol-aut linije na petercu uposlio Srnića koji je samo gurnuo loptu u mrežu Irtiša.

Povezana vest:  Anhel Vljar privremeno vodi UEFA umesto Platinija

Na utakmici protiv Irtiša za Zvezdu je debitovao i napadač Aleksandar Pešić koji je u 80. minutu ušao umesto Srnića. Zvezda je utakmicu u laganom ritmu privela kraju i bez ikakvih problema sačuvala dva gola prednosti.

Utakmici na stadionu „Rajko Mitić“ prisustvovalo je oko 22.000 navijača. Organizovani navijači Zvezde su zbog kazne Evropske fudbalske unije (Uefa) pružali podršku sa južne tribine, a ne kao što je uobičajeno, sa severne.