Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević ocenio je večeras da je njegova ekipa zasluženo pobedila Irtiš i izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

-Obe utakmice su bile teške, ali mislim da smo zasluženo prošli. Možemo da izvučemo pouke iz prave discipline igrača kazahstanskog tima – rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su u Beogradu, u revanš utakmici drugog kola, pobedili kazahstanski Irtiš sa 2:0.

-O igri sada ne možemo mnogo da pričamo, nama je rezultat bio bitan. Dobro je što nismo primili gol. Mislim da nam Irtiš, sem jedne šanse, nije pipretio. Ima perioda utakmice i vremenskih trenutaka kada protivnik drži loptu u svojim nogama, ali to je tako, to je fudbal. Nikada ne mogu da budem zadovoljan u potpunosti, moramo da popravljamo igru uvek, zato su tu treninzi i vreme koje je ispred nas – rekao je Milojević.

Povezana vest:  Žigić: Možemo na EP, ali nam je potrebna i sreća

Zvezda će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv Sparte iz Praga, a Milojević je rekao da će se ekipa maksimalno pripremiti za tu utakmicu, ali da trenutno ne razmišlja o tom meču, već o prvom kolu Super lige Srbije i meču protiv Radničkog iz Niša.

-Imamo velike ambicije u domaćem prvenstvu i trenutno niko ne razmišlja o Sparti. Imamo vremena da se pripremimo – rekao je Milojević.

Povezana vest:  Ćurčić pozvao petoricu igrača iz A reprezentacije

On je kazao da u njegovoj ekipi ima još dosta stvari koje bi trebalo da poprave.

-Ima mnogo toga što treba da popravimo. Pre svega je potrebna dobra fizička priprema. Ja volim fudbal s dosta trke, s loptama u prostor, ali za to treba vremena i prostora… Ima tu dosta elemenata. Ima vremena za sve to. Radimo naporno, treniramo, igrači daju sve od sebe. Mislim da ćemo napredovati – rekao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Kaka se uspešno oporavlja od operacije kolena

Sutra ističe rok za registrovanje igrača za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, a upitan da li će biti promena u timu, Milojević je rekao „Sve je moguće, prelazni je rok, da nije, znao bih sigurno da vam kažem“.

On je pohvalio navijače i pozvao ih da ih u narednim utakmicama bude još više.

-Oni su naš vetar u ledja. Pored njih nema čega da se plašimo. Želeo bih da ih bude što više, jer to mnogo znači igračima – zaključio je on.