Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Sparte iz Praga sa 2:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Golove za Zvezdu postigli su Ričmond Boaći u 13. minutu i Gelor Kanga u 65. minutu. Revanš utakmica igra se 3. avgusta u Pragu.

Zvezda je utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ počela izuzetno agresivno. Ekipa Vladana Milojevića u prvih 15 minuta imala je potpunu kontrolu, a do prednosti je stigla u 13. minutu. Pre vodećeg gola, crveno-beli imali su dve velike prilike.

Prvo je u četvrtom minutu Mičel Donald poslao je duboku loptu za Boaćija, Ganjanin je uspeo da izbegne ofsajd i da bude brži od Martina Dubravke, ali je otišao previše iskosa, a nije imao koga da proigra od saigrača ispred praznog gola.

Povezana vest:  Gvardioli 17 miliona evra godišnje

U sedmom minutu opet je Boaći bio u glavnoj ulozi. Ovaj put je pokušao sa pet metara iskosa dobio je loptu u prostor, šutirao, ona je prošla golmana, ali je odbrana Sparte bila na mestu, skoro sa gol linije izbio je Viačeslav Karavaev.

Gelor Kanga brzo je izveo prekid sa oko 35 metara od gola Sparte, Boaći je pobegao svojim čuvarima i istrčao sam ispred golmana Dubravka, koji nije uspeo da stigne prvi do lopte, što je napadač crveno-belih iskoristio i samo „ćušnuo“ loptu ispod njega za vodjstvo od 1:0.

Ritam utakmice opao je posle vodećeg gola Zvezde, Sparta je uspela da uspostavi ravnotežu, ali debitantu na golu crveno-belih Milanu Borjanu do poluvremena nisu uspeli da ozbiljnije priprete.

Povezana vest:  Levu Nacionalni orden za zasluge

Beogradski tim u 25. minutu umalo je duplirao prednost, ali Donald, posle ubačene lopte iz prekida sa oko 30 metara, glavom nije uspeo loptu da pošalje u mrežu Sparte. Do poluvremena borba se uglavnom vodila na sredini terena, bez šansi na obe strane.

Drugo poluvreme počelo je u nešto sporijem ritmu, Sparta je imala inicijativu, a čak je i u 60. minutu imala dobru situaciju pred golom Borjana, ali je lopta Marka Janka posle centaršuta iz prekida sa oko 35 metara, samo prošla na metar od gol-linije crveno-belih.

Zvezda je udvostručila prednost u 65. minutu, a veoma atraktivan pogodak postigao je Kanga udarcem sa oko 25 metara. Preciznim udarcem prebacio je Dubravka, a lopta je od prečke ušla u gol.

Povezana vest:  Rajevac se pomirio sa Muntarijem

Zvezda je umalo u 71. minutu došla do trećeg gola. Debitant Nemanja Radonjić po levom boku protrčao je Karavaeva i šutirao sa oko pet metara, probacio je loptu kroz noge Dubravka, a ona je po gol liniji otišla do druge stative i potom izašla iz gola.

Nastavila je Zvezda sa sigurnom igrom, nije dopuštala protivniku da ugrozi gol Borjana, a u 85. minutu Branko Jovičić imao je dobar pokušaj sa oko 20 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Na poluvremenu utakmice bivšem kapitenu Aleksandru Lukoviću, koji je danas saopštio da je završio karijeru, dodeljena je slika sa njegovim likom. Utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ igrana je pred oko 30.000 navijača, od čega 100 pristalica češkog tima.