Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras u Pragu pobedili Spartu sa 1:0 u revanš utakmici trećeg kola.

Zvezda je u prvom meču, odigranom pre nedelju dana u Beogradu, pobedila sa 2.0, pa se ukupnim rezultatom 3:0 plasirala u poslednje kolo kvalifikacija.

Jedini gol na večerašnjem meču postigao je Ričmond Boaći u 19. minutu.

Žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu Evropa održaće se sutra, a utakmice su na programu 17. i 24. avgusta.

Povezana vest:  Lalatović: Najbolja utakmica Čukaričkog do sada

Zvezda je od početka pokazala da je bolji rival od češkog kluba i imala je nekoliko solidnih pokušaja, a gol je postigla već u 19. minutu posle odličnog kontranapada.

Jedan fudbaler Zvezde poslao je malo jaču dugu loptu ka Slavoljubu Srniću koji je, ipak, uspeo da centrira pre nego što je ona otišla u gol aut, a Boaći je odlično reagovao u petercu i dao svoj šesti gol u ovim kvalifikacijama.

Povezana vest:  Švajcarski reprezentativci odbili novac od Saveza

Sparta u prvom poluvremenu nije ozbiljne ugrozila golmana crveno-belih Milana Borjana.

Zvezda je i u većem delu nastavka bila bolja, a domaća ekipa je zaigrala mnogo bolje od kako su u igru ušli Tomaš Rosicki i David Lafata.

Sparta je u 77. minutu imala prvu pravu priliku na utakmici kada je Tal Ben Haim pogodio stativu, a samo minut kasnije David Lafata je glavom pogodio prečku.

Nakon što su mrežu Zvezde sačuvali prečka i stativa, na scenu je stupio Borjan koji je upisao nekoliko sjajnih intervencija. Prvo je u 81. minutu odlično reagovao i odbranio udarac Lafati, a istakao se i sedam minuta kasnije kada je dobro reagovao u situaciji „jedan na jedan“ sa Martinom Fridekom.

Povezana vest:  Stanković: Teško je iz dnevne sobe misliti na Ligu šampiona

Utakmica je odigrana pred 16.800 navijača na stadionu Letna, među kojima je bilo i više od 2.000 pristalica Zvezde. Navijači dva kluba su se prvo međusobno pozdravili aplauzom, a potom su naizmenično skandirali „Kosovo“ i „Srbija“.