Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je zadovoljan večerašnjom utakmicom protiv BATE Borisova i ocenio da su njegovi fudbaleri „za nijansu“ bili bliži pobedi.“Možda smo za nijansu bili bliži pobedi. Igrati ovakve utakmice je specifično. Rekao sam igračima da moramo da damo drugi gol i privedemo utakmicu kraju. Ostaje žal, ali da kažemo da je rezultat 1:1 na ravne časti. Dali smo sve od sebe, idemo dalje, ima još utakmica“, rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Zvezda je grupnu fazu Lige Evropa počela remijem 1:1 na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu sa ekipom BATE Borisov.

Povezana vest:  Kaseres i Pogba srušili Napoli

Crveno-beli su imali prednost od 54. i šanse da je uvećaju posle toga, a BATE je bod osvojio pogotkom u 72. minutu.

„BATE je imao svoje šanse, mi svoje… To je iskusna ekipa, ima svoj plan, dugo je igrao Ligu šampiona, Ligu Evropa… Znali smo da će da promene sistem u drugom poluvremenu. Nismo bili ti u prvih 20 minuta, radili smo stvari za koje se nismo dogovorili, neke stvari smo radili koje mi se ne svidjaju. To ćemo da ispravimo. Posle toga smo se konsolidovali“, kazao je Milojević.

On je naveo da nije želeo da se njegova ekipa povuče posle vodjstva jer je „napad najbolja odbrana“.

Povezana vest:  Hadžibulić novi igrač Novog Pazara

„Ako se povučete, u svakom trenutku možete da imate problem. Hteli smo da damo i drugi gol, ne da razmišljamo o branjenju. Pokušali smo i sa dva špica, što je pokazalo našu nameru da smo hteli da dobijemo. Neki put izadje kako treba, neki put ne“, dodao je trener crveno-belih.

Milojević je rekao da utakmica protiv BATE-a „polako ulazi u arhivu“ i da se ekipa okreće sledećim izazovima. Govorio je i o tome koliko mečevi u Ligi Evropa znače njegovim fudbalerima.

„Pršti na sve strane tokom 90 minuta. Drago mi je jer je ova utakmica veliko iskustvo za nas, taj ritam je nešto što oni treba da imaju svake nedelje. Ovo će biti veliko i ogromno iskustvo, dugo godina Zvezda nije bila na evropskoj sceni.. Izlazićemo hrabro i davaćemo sve od sebe“, rekao je trener Zvezde.

Povezana vest:  Fudbaler Evertona Kin doživeo frakturu lobanje

Trener Zvezde je zahvalio navijačima, koji su pružali podršku ekipu tokom svih 90. minuta.

„Ovi momci zaslužuju podršku. Nadam se i znam da će navijači i na sledećim utakmicama da budu sa nama“, istakao je Milojević.

Crvena zvezda će u drugom kolu Grupe H Lige Evropa igrati 28. septembra protiv Kelna u Nemačkoj.