Na četiri utakmice 12. kola Super lige Srbije igranim od 17 časova viđeno je čak 22 gola, a najviše u meču Voždovca i Zemuna (6:1).

Voždovac je na svom stadionu u potpunosti nadigrao povratnika u Super ligu, ekipu Zemuna, a već posle prvih 45 minuta igre pitanje pobednika bilo je rešeno.

Golove za trijumf Voždovca postigli su Miloš Mihajlov u 17, Andrija Luković u 28. minutu iz jedanaesterca i 77. i Dejan Georgijević u 35, 43. i 59. minutu.

Strelac jedinog gola za Zemun bio je Justas Lasickas u 90. minutu.

Voždovac je posle današnje pobede treći sa 24 boda, dok je Zemun 11. sa 13.

Povezana vest:  Holanđani odredili sastav za EP

Fudbaleri Javora su u Ivanjici posle preokreta došli do pobede od 3:2 protiv Rada koji je dvaput imao prednost, ali ipak nije uspeo da dođe makar do boda.

„Građevinari“ su poveli golom Vladimira Volkova u 12. minutu, da bi Javor u 15. pogotkom Filipa Ivanovskog došao do izjednačenja.

Ekipa Gordana Petrića je u 38. minutu golom Srđana Ajkovića ponovo stigla do prednosti kojom je otišla na pauzu, ali je Javor u drugom delu stigao do preokreta.

Povezana vest:  Rukavina novi član Valjadolida

Prvo je Alija Krnić u 57. doveo Javor do izjednačenja, da bi Stevan Kovačević u 87. postavio konačnih 3:2.

Javor je prvom pobedom posle sedam utakmica zadržao 15. mesto i sada ima sedam bodova, koliko ima i poslednjeplasirani Borac koji je sa 3:1 danas pobedio Radnik iz Surdulice. Rad je posle današnjeg poraza 13. sa osam.

Spartak iz Subotice je nastavio sa dobrim rezultatima u Super ligi, pošto je na svom terenu sa 4:2 pobedio Radnički iz Niša.

Povezana vest:  Adrijano pauzira zbog povrede mesec dana

Nišlije su povele pogotkom Milana Pavkova iz jedanaesterca u četvrtom minutu, da bi izjednačenje Spartaku u 40. doneo Đorđe Ivanović.

Samo dva minuta kasnije Aleksandar Radovanović je doneo preokret, a početkom drugog poluvremena, odnosno u 48. minutu Aranđel Stojković povisio je na 3:1.

Radovanović je svojim drugim golom u 82. minutu povisio na 4:1, da bi konačnih 4:2 u Subotici u 87. postavio Pavkov.

Spartak je trenutno peti sa 22 boda, dok Radnički ima bod manje i nalazi se na šestom mestu.

Ranije danas Mačva i Bačka igrali su nerešeno, 1:1.