Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je večeras na stadionu „Rajko Mitić“ pobedila Gruziju sa 1:0 u poslednjem 10. kolu Grupe D kvalifikacija.

Srbije je do pobede došla golom Aleksandra Prijovića u 74. minutu na asistenciju Aleksandra Mitrovića.

Irska je na gostovanju pobedila Vels sa 1:0, golom Džejmsa Meklina u 57. minutu, što ih je dovelo do plasmana u baraž za plasman na Mundijal.

Četvrtoplasirana Austrija je na gostovanju sa 1:0 golom Luisa Šauba pobedila poslednjeplasiranu Moldaviju.

Povezana vest:  Gvardiola: Prosinečki bi mogao da me nasledi u Barseloni

Srbija je veoma teško došla do pobede na stadionu Crvene zvezde, a izabranici selektora Slavoljuba Muslina su se posebno mučili u prvom poluvremenu, kada je Gruzija bila bolji rival.

Gosti su u prvom delu mogli i da povedu, ali je Vladimir Stojković odlično odbranio šut iz daljine Valerijana Gvilijana. Ta akcija je izazvala pometnju u srpskom timu, koja je dovela do žučne rasprave Branislava Ivanovića i Nemanje Matića.

Povezana vest:  Kurtoa potpisao petogodišnji ugovor sa Čelsijem

Srpski fudbaleri su igrali mnogo bolje u drugom poluvremenu, kada su ređali šanse, a najbliži pogotku bio je Aleksandar Mitrović, čiji je šut glavom odbranio protivnički golman.

Srbija je konačno povela u 74. minutu posle odličnog kontranapada koji je poveo kapiten Ivanović, a lopta je srećno došla do Mitrovića, koji je odlično dodao na drugu stativu do Prijovića, koji je uklizao i savladao Đorđija Makaridzea.

Prijoviću je to bio prvi gol u dresu reprezentacije Srbije, a postigao ga je 13 minuta pošto je ušao u igru umesto Adema Ljajića.

Povezana vest:  Runi: Lionel Mesi je najbolji igrač na svetu!

Reprezentativci Srbije su do kraja utakmice sačuvali svoj gol i pred više od 40 hiljada navijača na stadionu „Rajko Mitić“ proslavili pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Utakmica je prošla bez većih incidenata, osim nekoliko desetina upaljenih baklji i bačenih petardi. Posle utakmice je priređen veliki vatromet iznad južne tribine stadiona „Rajko Mitić“.