Fudbalski klub Borac iz Čačka saopštio je danas da je „oštećen i pokraden voljom jednog čoveka“ na utakmici 17. kola Super lige Srbije protiv Spartaka u Subotici.

„Sudija može da pogreši u prvom ili 15. ili 90. minutu, ali da u jednom minutu napravi pet grešaka na štetu našeg kluba isključuje svaku slučajnost. Namera je očigledno postojala i surovo je sprovedena u delo“, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 4. kola i tabela Premijer lige

Dodaje se da je sudija (Milan Ilić) prvo ignorisao igranje rukom domaćeg igrača, a potom i „klasičan rvački zahvat i faul istog igrača koji ulazi u kazneni prostor i dobija novu nagradu – kazneni udarac“.

„Ni to nije bilo dovoljno, pa posle protesta naših revoltiranih igrača bez oklevanja pokazuje dva direktna crvena kartona, čime nas ostavlja oslabljene ne samo u Subotici već i predstojećim mečevima“, navodi se.

Povezana vest:  Rusija ubedljiva protiv Italije, porazi Ukrajine i Češke

Borac je ocenio da je sve što se posle toga dešavalo proizvod sramne, smišljene i krajnje nepravedne odluke jednog čoveka u jednom minutu.

„Suze naših igrača uz pitanje ‘dokle i kako više’ nisu imala odgovor. Njihov revolt na početku drugog poluvremena nije kako neki zlobnici žele da prikažu zbog teške finansijske situacije u klubu, već direktno protiv nepravdi kojima su izloženi na samom terenu“, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Rajković: Još nismo svesni, ne mogu da dočekam balkon

Borac je istakao da su mnogi fudbalski klubovi poput kluba iz čačka u teškoj finansijskoj situaciji, ali da „ne može dozvoliti nikome“ da fudbalerima oduzme pravo da na terenu daju sve od sebe i sportskim sredstvima stignu do rezultata.

„I dalje verujemo fudbalskim organima, a od Sudijske komisije očekujemo da bude poštena i rigorozna“, zaključuje se u saopštenju Borca.