Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas je huliganizam veliki problem i da će organizacija koju vodi nastojati da pomogne u iskorenjivanju toga.

„To je veliki problem za fudbal u Srbiji, između ostalog i za državu. Huliganizam je nedopustiv u svim segmentima društva, pa tako i u fudbalu. FSS će nastojati da pokrene razgovore da se napravi modelitet da sudstvo brže i efikasnije reaguje i da se huligani koji prave incidente kažnjavaju po bržem postupku“, rekao je Kokeza novinarima.

Povezana vest:  Mačva eliminisala Zvezdu u četvrtfinalu Kupa Srbije

Kokeza je kazao da ima slučajeva da huligani izađu iz zatvora posle sedam dana, ali i onih koji posle svojih postupaka nije kažnjen već da je stekao još veću popularnost.

On je naveo da je „siguran“ da bi se to promenilo ako bi huligani u roku od 48 sati bili osuđeni na „ozbiljniju kaznu zatvora“.

Povezana vest:  Murinjo postao direktor fudbalskih operacija u Real Madridu

„Ne može preko noći, ali pod hitno mora da počne da se radi na tome. Imamo izuzetno ružnu sliku sa prošlog derbija koja je otišla u svet. FSS i država imaju snage i svi zajedno moramo da se izborimo sa tim ako želimo dobro našem fudbalu i zemlji“, kazao je Kokeza.

Predsednik saveza je, između ostalog, govorio i o privatizaciji klubova, koja bi, kako je naveo, donela „ubrzani napredak fudbala“.

Povezana vest:  Simeone: Čelsi je moćna ekipa

„Nadam se da će država ući u tu proceduru, da omogućimo najbolji vid privatizacije onima koji to žele. Mislim da je to nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti“, rekao je Kokeza.