LiverpoolInvestitori: Ne želimo da obogatimo Hiksa i Džileta

 

Grupa kineskih investitora saopštila je danas da ponudom za kupovinu engleskog fudbalskog kluba Liverpul ne nameravaju da obogate vlasnike Toma Hiksa i Džordža Džileta.

Predstavnik kompanije Sportskorp Mark Ganis rekao je da je u ponedeljak razgovarao s predsednikom Liverpula Martinom Brotonom, ali da nije dao konkretnu ponudu za kupovinu engleskog premijerligaša.

-Nismo saopštili ponudu, ali smo predložili niz parametara I nagovestili kako bi ta ponuda mogla da izgleda. Želeli smo da vidimo da li će takva ponuda biti prihvatljiva i čini se da jeste – rekao je Ganis agenciji AP.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Kedira propustio trening, ali će biti spreman za Španiju

-Ali, nije nam cilj da obogatimo sadašnje vlasnike. Ako pošaljemo ponudu, a (Tom) Hiks i (Džordž) Džilet je prihvate, gledaćemo u budućnost, a ne u prošlost – dodao je.

On je istakao da je cilj investitora da vrate dugove Liverpula, da ulože značajna sredstva u izgradnju novog stadiona i da se klub približi navijačima u Aziji. Kompanija Kju-Es-El Limitid, koju predvodi kineski biznismen Kenet Huang i firma Frenklin Templeton investments, čiji je izvršni potpredsednik Guang Jang, bi tako mogle da preuzmu kontrolu nad klubom.

Povezana vest:  Falkao postigao gol za pobedu Monaka nad Arsenalom

Ganis je rekao da bi Huang i Jang bili uključeni u vođenje kluba, a da bi ostali investitori bili pasivni i niko od njih ne bi imao vise od 20 odsto deonica kluba. Huang je u ponedeljak ponudio da otkupi dug Liverpula od 237 miliona funti (374 miliona dolara), a u sredu je grupa kanadskih i arapskih investitora saopštila da je „blizu dogovora“ o preuzimanju kluba.

Liverpul nije osvojio titulu u engleskom prvenstvu od 1990. godine I po broju osvojenih šampionata – 18 sustigao ga je Mančester junajted. Klub sa Enfilda ove sezone nije uspeo da se kvalifikuje u Ligu šampiona, već će igrati u plej ofu za plasman u Ligu Evropa. Hiks i Džilet su pre tri godine kupili Liverpul za 218,9 miliona funti (431 miliona dolara), a prošle godine klub je poslovao sa gubitkom od 16 miliona funti (23,5 miliona dolara).

Povezana vest:  Dortmund demonstrirao silu u Bremenu

Oni su u aprilu saopštili da žele da prodaju klub i procenili njegovu vrednost na 600 miliona funti (948 miliona dolara).