Planovi za uvođenje dvonedeljne zimske pauze u engleskoj fudbalskoj Premijer ligi mogli bi da budu predstavljeni pre završetka ove sezone, preneli su danas britanski mediji.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), pauza u Premijer ligi mogla bi da bude uvedena krajem januara i početkom februara 2020. godine.

Fudbalski savez Engleske (FA) razmatrao je taj predlog, nakon što je dogovoreno da se utakmice petog kola FA kupa igraju tokom nedelje i to bez revanša ako se mečevi završe nerešeno. Revanši će ostati u trećem i četvrtom kolu FA kupa.

Povezana vest:  Krstajić: Moraš da dokrajčiš protivnika, trebalo je da bude 5:0

Konačna odluka nije doneta, ali su pregovori napredovali, pošto je postignut dogovor Saveza, Premijer lige i engleskih fudbalskih liga.

FA se dugo zalagao za zimsku pauzu na osnovu uverenja da su fudbaleri istrošeni zbog čestog igranja u Premijer ligi, pa su premoreni za međunarodna takmičenja.

Planira se da se prva zimska pauza održi pre Evropskog prvenstva 2020. godine, tokom kojeg će se na londonskom Vembliju odigrati sedam utakmica, uključujući oba polufinala i finale.

Povezana vest:  Adrijano odsustvuje četiri nedelje zbog povrede