Fudbaleri Fulama plasirali su se danas u Premijer ligu, pošto su u finalu plej-ofa Čempionšipa na londonskom Vembliju pobedili Aston Vilu sa 1:0.

Jedini gol postigao je Tom Kerni u 23. minutu.

Fulam sa klupe predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović, dok za taj londonski tim igra i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je došao na pozajmicu iz Njukasla.

Finalnu utakmicu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu nazivaju i najskupljom utakmicom engleskog fudbala od 170 miliona funti, koliko će najmanje zaraditi ekipa u sledećoj sezoni u tom takmičenju.

Fulam je bio bolji u prvom poluvremenu, a poveo je posle prve prave prilike u 23. minutu. Rajan Sesinjon je na oko 30 metara došao do lopte i pored nekoliko igrača Aston Vile uspeo je da doda loptu do Kernija koji je iskosa sa desne strane pogodio mrežu.

Povezana vest:  Mekbrajd najavio kraj karijere

U 32. minutu glavom je pokušao Sesinjon, ali nije bio precizan. Osam minuta kasnije Aston Vila je propustila najbolju šansu u prvom delu, kada je posle slobodnog udarca Snodgrasa, Džek Griliš šutirao preko gola.

Aston Vila, koju je predvodio nekadašni kapiten Česija, je bila bolja u drugom poluvremenu, pojačala je igru u napadu, zapretila je u 49. minutu preko Roberta Snodgrasa, a dva minuta kasnije i preko Griliša, koji je sa 11 metara glavom loptu poslao preko prečke.

Povezana vest:  Šalkeu derbi Rura, Bajern gazi redom

Fulam je posle toga, imao šansu u 56. minutu, kada je Mitrović pokušao glavom, ali poslao je loptu preko gola. Tri minuta kasnije njegov saigrač Kevin Mekdonald je sa 16 metara šutrao preko gola.

U 60. minutu Griliš je uzeo loptu na više od 50 metara od gola, oslobodio se čuvara i šutirao po sredini gola, ali je golman Markus Betineli dobro odbranio.

Povezana vest:  adidas predstavio pametnu kopačku adizero f50

Fulam je u 70. minutu ostao sa desetoricom igrača, pošto je Denis Odoi dobio drugi žuti karton, posle starta na Grilišu. Pet minuta kasnije dobru šansu promašio je Mitrović, koji je sa desetak metara šutirao preko prečke.

Aston Vila je posle toga napadala i pokušavala da izbori produžetke ali nije uspela da postigne gol, pa će i naredne sezone igrati u Čempionšipu.

Osim Fulama, ove sezone su iz Čempionšipa u Premijer ligu otišli su još Vulverhempton i Kardif.