Fudbaleri Real Madrida odbranili su večeras titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona u Kijevu pobedili Liverpul sa 3:1

Real je poveo u 51. minutu golom Karima Benzeme, a četiri minuta kasnije izjednačio je Sadio Mane. Garet Bejl doneo je prednost Realu „makazicama“ u 64. minutu, a pobedu je obezbedio u 83. minutu, svojim drugim golom na utakmici.

To je 13. titula prvaka Evrope za Real, a treća uzastopna i prvi je klub kome je to pošlo za rukom u Ligi šampiona. Poslednja tri trofeja Real je osvojio sa trenerom Zinedinom Zidanom, dok je dva trofeja više u tom takmičenju osvojio Kristijano Ronaldo.

Finale na Olimpijskom stadionu u Kijevu sudio je srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem.

Liverpul je nešto bolje počeo, imao je više loptu, a pretili su Roberto Firmino, Sadio Mane i Mohamed Salah, dok je Real prvu ozbiljnu šansu imao u 15. minutu, kada je Kristijano Ronaldo šutirao preko gola.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela 24. kola Bundeslige

U 23. minutu Liverpul je mogao da povede. Prvo je šutirao Firmino, ali je Ramos blokirao šut, a lopta se odbila do Trenta Aleksandra Arnolda, čiji je šut dobro odbranio golman Kejlor Navas.

Posle toga u duelu sa Serhijom Ramosom, povredio se najbolji strelac Evrope Salah. Egipćanin je pao na travu i povredio rame. On je nastavio utakmicu, ali je ubrzo morao da odustane i u suzama je napustio teren. Umesto njega u igru je ušao Adam Lalana. Deo navijača na stadionu je posle toga zviždao kad god je Ramos imao loptu.

U 34. minutu povredio se igrač Reala Dani Karvahal, a zamenio ga je Naćo. Real je u nastavku preuzeo inicijativu, a gol mu je ponošten u 43. minutu zbog ofsajda. Isko je dobro dodao do Ronalda, koji je glavom zahvatio loptu, ali je golman Loris Karijus odbranio, lopta se odbila do Benzeme koji je zatresao mrežu, ali je srpski sudija prekinuo igru zbog ofsajda u kome je bio Ronaldo.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA H, Partizan se u Londonu oprašta od Lige šampiona

Dva minuta kasnije Benzema je poslao dobru loptu do Naća, ali je on iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže. Pored gola loptu je poslao i Benzema, u trećem minutu nadoknade vremena.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Reala, pošto je Isko pogodio prečku u 48. minutu, a tri minuta kasnije njegova ekipa je povela. Golman Liverpula je uhvatio loptu, a zatim je rukom dodao do Benzeme, kome nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

Samo četiri minuta kasnije „crveni“ su izjednačili. Korner je izveo Džejms Milner, loptu je zakačio Dejan Lovren, ona je došla do Manea koji je poslao u mrežu. To je bio 10. gol Manea u 11 utakmica u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Rožer Mila ambasador katarske kandidature za SP 2022.

U 61. minutu Bejl je na terenu zamenio Iska, a 122 sekunde kasnije postigao je sjajan gol, pošto je sa 11 metara, na dodavanje Marsela, „makazicama“ poslao loptu pod prečku.

Mane je pogodio prečku u 71. minutu, dok je sa druge strane u 81. minutu pokušao Benzema, ali je Karijus odbranio.

Konačan rezultat postavio je Bejl u 83. minutu. On je šutnuo sa više od 20 metara, a golman Karijus je pokušao da je boksuje, ali mu je prošla kroz ruke i otišla u mrežu.

Bejl je postao prvi igrač koji je sa klupe ušao u finalu nekog evropskog klupskog takmičnja i postigao dva gola. Do kraja utakmice nije bilo prilika, pa je Real osvojio 13. titulu prvaka Evrope.