Steven_GerrardNeočekivan poraz Arsenala, bod Liverpulu

 

Fudbaleri Arsenala neočekivano su danas u Londonu izgubili od Vest Bromvič Albiona sa 2:3 u šestom kolu Premijer lige i poslednjoj utakmici pred gostovanje kod Partizana u Beogradu u drugom kolu Lige šampiona.

Vest Brom je golovima Pitera Odemvingija, Gonzala Hare i Džeroma Tomasa do 73. minuta meča stekao ubedljivo vođstvo od 3:0, a Samir Nasri je sa dva pogotka u finišu meča uspeo samo da ublazi poraz povredama oslabljenog Arsenala.

Tobdžije su, ipak, ostale na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa 11 bodova, četiri manje od Čelsija, koji je ranije danas izgubio na gostovanju kod Mančester sitija sa 0:1 i pretrpeo prvi prvenstveni poraz posle pet pobeda.

Povezana vest:  Kagava: Znam da moram da budem jači

Pobednički gol za Siti, svoj četvrti u sezoni, postigao je Karlos Tevez u 59. minutu posle greške letošnjeg pojačanja Čelsija Ramiresa, koji je izgubio loptu na sredini terena.

Usledila je brza kontra, Jaja Ture je loptu dodao Tevezu, koji ju je vukao 30 metara i onda kroz noge Ešlija Kola sa ivice kaznenog prostora o stativu poslao u mrežu golmana Čelsija PetraČeha.

Povezana vest:  Vojvodina ponovo bolja od Honveda, sledi dvomeč sa Bursom

Bez tri boda ostao je i jedan od najtrofejnijih engleskih klubova Liverpul, koji je na svom „Enfild“ stadionu igrao 2:2 sa Sanderlendom.

Liverpul je poveo golom Dirka Kujta posle velike greške Majkla Turnera, koji je pokušao da iz slobodnog udarca petom vrati loptu svom golmanu, ali je samo dodao do napadača domaćih Fernanda Toresa.

Sanderlend je, ipak, izjednačio golom Darena Benta sa penala dosuđenog zbog igranja rukom Kristijana Poulsena u svom kaznenom prostoru. Bent je drugim golom na meču Sanderlendu doneo i vođstvo od 2:1, ali je kapiten Liverpula Stiven Džerard na novu asistenciju Toresa postavio konačan rezultat.

Povezana vest:  Šalke ubedljiv u Kajzerslauternu

Srpski reprezentativac Milan Jovanović meč je posmatrao sa klupe Liverpula.

Vest Hem je u londonskom gradskom derbiju savladao Totenhem sa 1:0 golom Frederika Pikijonea i pobegao sa začelja tabele.

Blekburn je golom Breta Emertona u 90. minutu pobedio Blekpul sa 2:1, dok golova nije bilo na utakmicama između Fulama i poslednjeplasiranog Evertona, kao i Birmingem Sitija i Vigana. Srpski napadač Nikola Žigić igrao je poslednjih pola sata za Birmingem.