FUDBALSKA-LOPTAIvo Josipović: Pojedine utakmice nameštene

 

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas da je više nego jasno da su pojedine utakmice hrvatskog fudbalskog prvenstva nameštene, što znači da je posredi jedan od pojavnih oblika organizovanog kriminala.

Tom izjavom Jutanjem listu Josipović je reagovao na medijska nagađanja i negativna reagovanja u javnosti, objasnivši na šta je tačno mislio kad je tokom boravka u SAD izjavio da u hrvatskom fudbalu ima mafije.

Povezana vest:  Ibrahimović se vraća u Milan?

Njegov odgovor na pitanje novinara hoće li se utakmice reprezentacije igrati na splitskom stadionu Poljud ili samo u Zagrebu bio je neodređena, pa se nije znalo da li s izjavom da „tamo postoji neka mafija“ cilja na Hrvatski nogometni savez (HNS), na Split i Poljud ili na hrvatski fudbal u celini.

-Mislim da je više nego jasno da su pojedine utakmice našeg fudbalskog prvenstva nameštene, što znači da je posredi jedan od pojavnih oblika organizovanog kriminala. Sport i fudbal vrlo su važni za hrvatske građane, a svaka sumnja u nameštanje utakmica odvratiće gledaoce i navijače od dolaska na stadione – rekao je Josipović za Jutarnji list.

Povezana vest:  Ronaldo: Umorio sam se od poređenja sa Mesijem

Taj list je nedavno objavio listu od 15 utakmica hrvatskih prvoligaša za koje su nemački istražioci navodno ustanovili da su nameštene.

Predsednik Hrvatske je izrazio očekivanje da će Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala uz pomoć i saradnju HNS što pre rešiti problem plaćanja poreza, ali i nasilja na sportskim terenima.

-Od toga zavisi hoće li sport i fudbal i dalje ostati vrlo važna delatnost ili će potonuti u kriminal i nasilje – rekao je Josipović.

Povezana vest:  Bez Božovića na konferenciji posle meča sa Čukaričkim