gianluca_zambrotta_2010Đanluka Zambrota: Vratio sam se jer želim stoti nastup u reprezentaciji

 

Đanluka Zambrota, 33-godišnji povratnik u redove italijanske reprezentacije, dosad je u nacionalnom dresu skupio 97 nastupa.

Novi selektor Ćezare Prandeli pozvao ga je iz trećeg biranja, nakon što ga je, posle razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu, propustio zvati za prijateljski meč s Obalom Slonovače te za prva dva kvalifikaciona dvoboja za Euro 2012. godine, protiv Estonije i Farskih Ostrva.

Povezana vest:  Hazar napušta Lil na kraju sezone

Desni bek AC Milana tako će biti kandidat za dvoboje protiv Severne Irske u Belfastu ovog petka, kao i protiv Srbije u Đenovi četiri dana kasnije.

-Nakon ispadanja sa Svetskog prvenstva rekao sam da nisam završio s reprezentacijom. Kad me prošlog četvrtka selektor nazvao i pitao jesam li spreman, uopšte nisam ni pomislio na odbijanje iz nekakve osvete. Odmah sam rekao: Da“, otkrio je novinarima Zambrota u italijanskoj pripremnoj bazi u Covercianu dodavši:

Povezana vest:  Di Marija: Možemo da osvojimo Kup

-Jednostavno sam pristao. Nisam tu da bih nekome oduzeo mesto, niti očekujem da ću igrati od prvog minuta. Blizu sam stotog nastupa za reprezentaciju. Želim taj jubilej.