Afrički kup nacija se nastavlja po planu 

Afrički kup nacija u fudbalu nastaviće se prema planu uprkos napadu na autobus u kome je bila delegacija reprezentacije Togoa, kazao je ministar sporta Angole, zemlje domaćina turnira. 
-Uprkos ovome, prvenstvo će se nastaviti – istakao je Gonkalvess Muandumba, iako je delegacija Togoa, prema izjavama samih fudbalera, oko 30 minuta bila pod rafalnom paljbom. 
Ministar za informisanje Angole Manuel Rabelaiss objavio je da su napadači ranili osam članova delegacije Togoa i ubili jednog drzzavljanina zemlje domaćina takmičenja. Vlasti u Togou su saopštile da je ubijen vozač autobusa. 
Među povredjenima su i odbrambeni fudbaler Togoa Serž Akakpo i golman Obilale Kosi. Neki njihovi saigraći su zbog toga izrazili želju da se odustane od nastupa na Afrićkom kupu nacija. 
-Pucali su na nas kao na pse. Bili su naoružani do zuba. Dvadeset minuta smo proveli ispod sedišta autobusa – rekao je Tomas Dosevi, prvotimac francuskog drugoligaša Nanta. 
Portugalska novinska agencija Lusa objavila je da je odgovornost za napad preuzela separatistička organizacija FLEC. Rabelaiš je kazao da su napadači u Angolu došli iz Konga i da su posle napada pobegli nazad. 
-Ako postoji mogućnost da bojkotujemo ovaj turnir hajde… Samo o tome i razmišljam. O povratku kući… Nećemo da pucaju na nas samo zbog fudbalske utakmice – naglasio je fudbaler sredine terene Togoa Aleksis Romao sa kojim se saglasio i Dosevi. 
-Ne želimo da igramo ovaj turnir. Razmišljamo samo o našim saigračima. Odvratno je ovo što se desilo – kazao je Dosevi za Infosport. 
Afrički kup nacija počinje sutra, a Togo bi prvu utakmicu trebalo da igra u ponedeljak sa Ganom.

Povezana vest:  BALKANSKA LIGA, Đurić: Izgleda da Zvezda ima novca za bacanje i vremena za gubljenje!