Fudbalska reprezentacija Urugvaja plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je u Rostovu pobedila Saudijsku Arabiju sa 1:0, u utakmici drugog kola Grupe A.

Jedini gol postigao je Luis Suares u 23. minutu, kada je posle kornera lopta pala pred gol, a on je bez problema poslao u mrežu.

Suares je danas odigrao 100. utakmicu za državni tim.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati 23. kola, strelci i tabela Super lige Srbije

Osim Urugvaja u osminu finala iz Grupe A plasirala se i Rusija, a posle dva kola obe reprezentacije imaju po šest bodova. Sa turnira su ispali Saudijska Arabija i Egipat, koji za sada nemaju nijedan bod.

Urugvaj je dobro počeo i zasluženo je poveo, a Saudijska Arabija je posle primljenog gola zaigrala nešto ofanzivnije i napravila dve šanse preko Hatana Bahbira.

Povezana vest:  Ibrahimović se već posvađao s Interom

Do kraja poluvremena, ali i u prvom delu drugog poluvremena Saudijska Arabija je imala nešto veći posed lopte, ali to nije uspela da iskoristi.

Nije bilo uzbuđenja sve do 62. minuta, kada je Karlos Sančes posle dodavanja Edinsona Kavanija glavom poslao loptu preko gola. Kavani je u 82. minutu mogao da udvostruči prednost, ali je golman Saudijske Arabije Mohamed Al Ovajs dobro odbranio, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Povezana vest:  Ferguson dobitnik nagrade za "sportsku etiku"

U poslednjem trećem kolu, narednog ponedeljka, Urugvaj će igrati protiv Rusije za prvo mesto u grupi, a u drugoj utakmici igraju Egipat i Saudijska Arabija.