Selektor Portugala Fernando Santos rekao je da je kapiten te reprezentacije Kristijano Ronaldo (33) „kao vino ‘porto’ „, po što je taj fudbaler danas postao evropski igrač sa najviše postignutih golova za državni tim.

„Kristijano je kao ‘porto’. On zna kako da poboljša svoj kapacitet i svoje godine, u najboljem smislu. On konstantno napreduje, suprotno drugim igračima. Ronaldo poznaje sebe i zna šta treba da radi. Ono što radi sada nije ono što je radio pre tri ili četiri godine i nije ono što će raditi za nekoliko godina“, rekao je Santos, preneo je sajt Fife.

Povezana vest:  Drulović: U usponu smo forme, važan meč protiv Metalca

Portugal je danas pobedio Maroko sa 1:0, u drugom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu, a jedini gol na stadionu Lužnjiki postigao je Ronaldo u četvrtom minutu. To je bio njegov 85. gol za reprezentaciju i postao je evropski fudbaler sa najviše postignutih golova za svoju reprezentaciju.

On je tako sa prvog mesta evropske večne liste prestigao legendarnog Mađara Ferenca Puškaša. Na prvom mestu je Iranac Ali Daei sa 109 golova za reprezentaciju.

Povezana vest:  Utakmice šesnaestine finala Kupa u sredu

Ronaldo je postigao i tri gola u prvom kolu Mundijala u utakmici protiv Španije, koja je završena 3:3.

Upitan kako to da Ronaldo igra toliko dobro u Rusiji, Santos je rekao: „Ima dobrog trenera“.

Govoreći o utakmici sa Marokom, Santos je rekao da njegova ekipa u nastavku turnira mora da pokaže više.

„Ovo je Svetsko prvenstvo. Imamo jak tim i Maroko je jak, ali moramo još da rastemo. Bili smo dobri u odbrani i igrali smo dobro, ali potrebno nam je više od toga. Moramo da imamo veći posed lopte“, naveo je selektor Portugala.

Povezana vest:  Korać: Ne idu nam u prilog priče o Šimićevom nameštanju

Ronaldo je rekao da je srećan zbog novog rekorda ali da je od toga važnija pobeda u današnjoj utakmici.

„Moramo da idemo od utakmice do utakmice kako bismo se plasirali u drugu fazu“, dodao je kapiten Portugala.