Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ogorčen je sudjenjem Feliksa Briha na utakmici protiv Švajcarske, a kako je danas preneo Fudbalski savez Srbije (FSS), on je rekao da je poraz svima teško pao.
„Ništa mi nije rekao tokom drugog poluvremena nemački sudija. Bio je diplomata. Da danas mogu nešto da uradim, poslao bih ga u Hag. Da mu tamo sude kao što su oni nama. Trojica igrača su dobili kartone u prvom poluvremenu, svi oni koji bi trebalo da prave agresiju. Nije to slučajno“, rekao je Krstajić, a preneo je FSS.

Srbija je juče izgubila od Švajcarske posle preokreta sa 2:1 u drugom kolu Grupe E Svetskog prvenstva.

„Što se tiče atmosfere, bila bi bolja da smo pobedili. Utakmica koja nam dolazi je ona koja nam sve odlučuje. Igramo protiv velesile. Malo se spavalo ove noći. Možemo da budemo zadovoljni prvim poluvremenom. Promašili smo zicer preko (Duška) Tošića. Nikad ne tražim alibi, ali u drugom poluvremenu smo imali i loše faze. Primili smo dva jeftina gola, to mi je krivo. Bilo je to uticaja i sudije, svirale su mnogo kontra faulova. Kod prvog njihovog gola nismo bili koncentrisani. To ne sme da se dešava u reprezentaciji. Kada je bilo dobro, bio sam tu. Ja sam najodgovorniji“. rekao je Krstajić.

Povezana vest:  Totenhem "petardom" razneo Čelsi, fantastični Kejn

On je dodao da je mogao od svog tima da traži da brani rezultat i osvoji bod protiv Švajcarske.

„Možda sam neiskusan, takav sam kakav sam. Mogao sam da gledam sebe i da igram na bod. Da osvojim četiri boda, ali nisam takav. Danas bi svi pričali kako je Mladen Krstajić osvojio četiri boda, što niko nije pre njega. Imamo kvalitet kao ekipa, ali sada nam nije lako. Ući ćemo u meč da pobedimo Brazil“, rekao je Krstajić.

Povezana vest:  Kaka: Bio je ovo poseban gol za mene

Upitan da li je više očekivao od Sergeja Milinkovića-Savića, Krstajić je rekao da „ne može nikome da zameri“, kao i da su „pojedinci bili pod pritiskom“.

Selektor je kazao da su greške sastavni deo posla, kao i da je drugi primljeni gol u 90. minutu detalj koji se pamti.

„Greške su sastavni deo posla. To je prokletstvo nas odbrambenih igrača. Možete da odigrate dobro 90 minuta, ali jedan detalj se pamti. Nije nam lako. Daćemo sve od sebe, bilo je i suza“, rekao je Krstajić.

Povezana vest:  Hetafe posle preokreta pobedio Valensiju

Srbija će u sredu od 20.00 u Moskvi igrati protiv Brazila u trećem kolu Grupe E Svetskog prvenstva, a pobeda u tom meču donela bi plasman u osminu finala.

„Sigurno će biti promena. Jednostavno, Brazil igra drugačije. Sigurno ćemo analizirati. Kostarika je parametar. Moramo da budemo agresivni i koncentrisani. Zašto da ne napravimo veliko iznenadjenje. Nadamo se da će i Fifa malo da povede računa u sudjenju. Posebno posle onog što se desilo protiv Švajcarske“, zaključio je Krstajić.