Fudbalska reprezentacija Meksika pobedila je danas u Rostovu na Donu selekciju Južne Koreje sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe D Svetskog prvenstva.

Golove za Meksiko postigli su Karlos Vela u 26. minutu iz penala i Havijer Ernandes u 66. minutu.

Strelac jedinog gola za Južnu Koreju bio je Son Hung Min u 93. minutu.

Meksiko je potpuno kontrolisao utakmicu u prvom poluvremenu, ali su postigli samo jedan pogodak, i to iz penala u 26. minutu. Hjun So Jang je u kaznenom prostoru igrao rukom, a sudija Milorad Mažić je odmah pokazao na belu tačku. Siguran izvodjač kazne bio je Vela.

Povezana vest:  Ferdinand zainteresovan za trenerski posao

Sve dileme oko pobednika na ovom meču razrešio je Ćićarito u 66. minutu kada je posle asistencije Lozana zatresao mrežu Južne Koreje. To je bio jubilarni 50. gol Ćićarita za nacionalni tim.

Fudbaleri Južne Koreje su do kraja meča na sve načine pokušavali da stignu do gola, a to im je pošlo za rukom u 93. minutu. Sjajan gol sa oko 20 metara postigao je Son.

Povezana vest:  Rasing Santander uskoro u vlasništvu Indijca

Meksiko je, nakon pobede u prvom kolu protiv Nemačke, upisao i drugi trijumf, prvi je na tabeli sa šest bodova i vrlo je blizu plasmana u osminu finala. Na drugoj strani, Južna Koreja se nakon drugog poraza oprostila od druge faze šampionata.

U drugom meču Grupe F večeras se sastaju Nemačka i Švedska.

U poslednjem kolu igraće Meksiko i Švedska i Nemačka i Južna Koreja.

Povezana vest:  Prandeli: Baloteliju potrebna pomoć