Infantino: Najbolje SP do sada

///Infantino: Najbolje SP do sada

Infantino: Najbolje SP do sada

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino ocenio je danas da je Svetsko prvenstvo u Rusiji najbolje do sada, zahvaljujući kvalitetu fudbala i organizaciji turnira.

„I pre nekoliko godina sam govorio da će ovo biti najbolje prvenstvo do sada. Danas to mogu da kažem sa još više uverenja. Ovo je najbolje Svetsko prvenstvo ikada“, rekao je Infantino na konferenciji za novinare u Moskvi.

Na Mundijalu u Rusiji do sada su odigrane 62 utakmice, ostale su još dve – meč za treće mesto i finalna utakmica u nedelju.

Povezana vest:  Sankt Pauli suspendovan na jednu utakmicu

Infantino je naveo da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom sastanka u Kremlju prošle nedelje rekao da se ceo svet u protekle četiri nedelje zaljubio u Rusiju. On je ponovio svoje pohvale o organizaciji turnira.

Prvi čovek Fife je naveo da je Rusiju tokom šampionata posetilo više od milion turista i da su njihova pozitivna iskustva razbila mnoge predrasude o toj zemlji.

„Mislim da je Svetsko prvenstvo promenilo percepciju sveta prema Rusiji. Ljudi su otkrili prelepu, gostoljubivu zemlju“, rekao je Infantino.

On je dodao da se Svetsko prvenstvo promenilo i Rusiju.

Povezana vest:  Spartak pobedio OFK u Beogradu

„Rusija je postala prava fudbalska zemlja, fudbal je sada deo njene DNK“, rekao je Infantino.

On je istakao da je VAR bio uspešan, da nije zabeležen niti jedan pozitivan doping test, kao i da je kvalitet fudbala bio odličan navodeći da je samo jedan meč završen bez golova.

Za titulu prvaka sveta boriće se Hrvatska i Francuska u nedelju, a Infantino je rekao da to finale daje nadu svim timovima za ubuduće, jer „veliki i mali više ne postoje“.

On je kazao da postoji mogućnost i da se naredno Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigra sa 48 reprezentacija.

Povezana vest:  Grupa B: Napoli odigrao bez golova s Dinamom

„Na ovom Svetskom prvenstvu nije bilo Italije, Holandije, Kameruna, Čilea, SAD. Dakle, kvalitet je svakako tu. Panama je prvi put igrala na Mundijalu i slavili su svoj gol protiv Engleske kao da su ovojili Svetsko prvenstvo. I 48 ekipa je i dalje manje od 25 odsto članica Fife“, rekao je Infantino.

On je otkrio da će se Svetsko prvenstvo u Kataru održati od 21. novembra do 18. decembra 2022.

By | 2018-07-13T23:56:58+00:00 jul 13th, 2018|Fudbal|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.