Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel rekao je danas da žali što nije pružio veću podršku bivšem reprezentativcu Mesutu Ozilu, koji je doživeo uvrede na rasnoj osnovi nakon što se slikao sa predsednikom turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

„Vezano za uvrede na rasnoj osnovi, trebalo je da se jasnije pozicioniram u jednoj ili dve situacije i podržim Mesuta Ozila. Trebalo je da se jasnije izrazim. Takvi napadi su neprihvatljivi. Žao mi je što je Mesut Ozil mislio da ga je Savez napustio“, rekao je Grindel za Bild.

Povezana vest:  Partizan predstavio dres za narednu sezonu

On je krajem prošlog meseca priznao da je pogrešno postupao u situaciji sa Ozilom.

Ozil se u julu povukao iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije, posle oštrih kritika sa kojima se suočio kada se u sred kampanje u maju, slikao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Fudbaler Arsenala je tada rekao da ga svi smatraju Nemcem kada reprezentacija pobedjuje, ali da ga nazivaju imigrantom čim ekipa izgubi.

Povezana vest:  Francuska uvodi zabranu prodaje alkohola zbog tuča na EP

Ozil je bio jedan od najslabijih igrača Nemačke na Svetskom prvenstvu u Rusiji, na kome je ekipa branila titulu, a završila je takmičenje u grupnoj fazi.

Grindel je odbacio navode da je Ozil odgovoran za rezultate i rekao da on to nikada nije mislio.

„Mi pobedjujemo i gubimo zajedno. Bilo bi apsurdno kriviti jednog igrača za eliminaciju“, naveo je Grindel.

Povezana vest:  Mediji: Inter odbio novu ponudu Real Madrida za Majkona

On je rekao i da neće podneti ostavku, pošto ima punu podršku Saveza.