Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović rekao je danas da će svi igrači zalaganjem na terenu pokušati da vrate publiku na stadion da bi im pružila podršku.

„Prvi meč nam je u Litvaniji, ali svakako ćemo i na tom meču zalaganjem i igrom pokušati da pozovemo što veći broj ljudi na stadion i pruže nam podršku. Ako ne bude velika podrška ni protiv Rumunije i tu ćemo se truditi da ih ponovo vratimo na našu stranu i da ih bude što više“, rekao je Maksimović novinarima u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Antić pred studentima Fakulteta sporta

Srbija će u petak gostovati Litvaniji u prvom kolu novoformiranog takmičenja Liga nacija C u Grupi četiri.

„Liga nacija nam je jedna od dve prilike da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Idemo od utakmice do utakmice i nadam se da će svako ko bude na terenu pružiti svoj maksimum, da će svako biti u službi ekipe. Maksimalno ćemo se spremiti za ove dve utakmice. Naš cilj je svakako da pobedimo svih šest utakmica, da vratimo veru u ovu ekipu i da steknemo pobednički mentalitet“, rekao je Maksimović.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Jako obezbeđenje za otvaranje Mundijala, počela euforija

On je kazao da početak novog ciklusa protiče u dobroj atmosferi, kao i da bi eventualni neuspeh ove generacije bio da se ne plasira na Evropsko prvenstvo.

„Bio bi neuspeh, ali nećemo da pričamo o kraju kvalifikacija. Kao što sam rekao, idemo utakmicu po utakmicu sa velikom borbom i zalaganjem“, rekao je on.

Upitan o karijeri i prelasku u Hetafe, Maksimović je rekao da mu je najbitnije da igra.

Povezana vest:  Skolari: Protesti u Brazilu bi mogli da utiču na fudbalere

„Zadovoljan sam, jer mi je najbitnije da igram. Dobro smo krenuli, imamo četiri boda. U španskoj ligi ima najmanje naših igrača, treba puno vremena da se priviknem na nju, jer je tu jedan od najjačih fudbala na svetu“, zaključio je on.