Paolo_MaldiniPaolo Maldini: Milan nije dorastao Barseloni ili Čelziju

 

Milanova legenda Paolo Maldini izjavio je za francuski L’Equipe kako se njegov klub u Ligi šampiona teško može nositi s jačim rivalima.

Milan je trenutno vodeća ekipa u Seriji A, a u grupi G Lige šampiona je u prva četiri nastupa osvojio pet bodova. Vodeći je Real s 10 bodova, a ispod Milana su Ajaks sa 4 i Okser s tri boda. Za pretpostaviti je da će gostovanje “rossonera“ kod Oksera u utorak odrediti puno toga za daljnju sudbinu jednih i drugih.

Povezana vest:  Šutanovac: Dgovorićemo se sa Partizanom

-Milan je sposoban da se bori se za vrh u Seriji A, ali mu nedostaje nešto za velike stvari u Ligi šampiona. Videlo se to dobro u utakmicama protiv Reala. Biće im jako teško da prođe dalje u nokaut-fazi ako, recimo, izvuku Barselonu ili Čelzi. Naravno, važna je i trenutna forma. Zahvaljujući treneru, Milan je u zadnje vreme podigao intenzitet svoje igre – rekao je Maldini.

Povezana vest:  Mančester junajted korak bliže tituli

Kako bi se vratio na najveći nivo međunarodnog fudbala, Milan mora da stvori projekt u kojem neće biti zavisan od igrača koje će dovoditi u prelaznom roku. Dovođenjem Zlatana Ibrahimovića i Robinja proteklog leta, Milan je pokazao da još uvek može da privuče najveće svetske fudbalere.