Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegova ekipa „ne može da pobegne“ od činjenice da već u sredu gostuje Liverpulu u Ligi šampiona, ali je istakao da su crveno-beli fokusirani samo na meč protiv Rada svesni da „svako drugo razmišljanje nije dobro“.

„Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza reči. Imamo veliku želju da odbranimo titulu“, rekao je Milojević na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Povezana vest:  Čačani rasterećeni protiv Zvezde, Petrović veruje u tim

Fudbaleri Zvezde sutra od 19.00 dočekuju Rad u utakmici 12. kola Super lige Srbije.

Zvezda je prva na tabeli domaćeg šampionata sa 31 bodom, dok je Rad deseti sa 13.

„Posle utakmice u Kupu Srbije protiv Dinama okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of“, rekao je Milojević.

Milojević je kazao da je Vujadin Savić „pojačao ritam treninga“, ali da je izvesno da neće igrati.

„Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, medjutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dodjemo ponovo u takvu situaciju“, rekao je Milojević.

Povezana vest:  Seltik u Ligi Evrope umesto Siona

„Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema“, dodao je on.

Milojević se osvrnuo i na iskustvo koje donose utakmice protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula.

„Imamo priliku da na internacionalnoj pozornici steknemo uvid u svetske trendove. Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Ančelotija, Tuhela i Klopa, kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim“, rekao je Milojević.

Povezana vest:  Venger na klupi Arsenala i sledeće sezone

„Poštujem svakog kolegu, ne samo na evropskom i svetskom nivou, već i sa domaće scene, ali svima nama predstavlja zadovoljstvo da stekne uvid u nove tendencije u fudbalu i trudim se da sva iskustva prenesem u srpski fudbal“, dodao je trener crveno-belih.