Infantino: Male šanse za proširenje SP 2022.

///Infantino: Male šanse za proširenje SP 2022.

Infantino: Male šanse za proširenje SP 2022.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino izjavio je danas u Cirihu da su male šanse da se Svetsko prvenstvo 2022. godine proširi sa 32 na 48 reprezentacije.

Fifa će u martu doneti konačnu odluku o tome da li će se šampionat u Kataru proširiti, ali je Infantino danas kazao da su šanse za to male zbog pitanja vezanih za raspored kao i činjenice da će domaćinu trebati pomoć susednih država.

Povezana vest:  Mihajlović prelomio, odlazi iz Sampdorije na kraju sezone

Svetsko prvenstvo sa 48 reprezentacija podrazumevalo bi ukupno 80 utakmica, što znači da bi tokom grupne faze nekim danima moralo da se odigra i šest mečeva kako bi se šampionat uklopio u 28 dana.

Fifa je morala da skrati turnir za četiri dana u poredjenju sa ovogodišnjim prvenstvom u Rusiji, jer će se igrati u novembru i decembru kako bi se izbegle vrućine. Evropske lige, koje će izgubiti nekoliko nedelja tokom sezone 2022/23, insistiraju na tome da ne mogu da ponovo izlaze u susret Fifa.

Povezana vest:  Rezultati utakmica 30. kola, strelci i tabela Super lige

„Turnir ne može biti duži. Nije idealno, to bi dovelo do toga da imamo mečeve u isto vreme“, rekao je Infantino novinarima u sedištu Fifa.

Infantino je prošlog meseca rekao da je zamolio emira Katara da razmotri mogućnost da se neke od utakmica odigraju u susednim državama. Medjutim, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipta su 5. juna 2017. prekinuli svaku vezu s Katarom koga su optužili da podržava „terorističke pokrete“.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Arsenal slavio u Dortmundu, Barseloni derbi protiv Milana

„U svetlu trenutnih okolnosti u regionu, koje svi znamo, bio bih još srećniji kada bi se to dogodilo. Kakve su šanse? Sigurno male, ali šta ima loše u tome da diskutujemo o tome?“, rekao je Infantino.

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 21. novembra do 18. decembra 2022.

By | 2018-11-07T19:59:10+00:00 novembar 7th, 2018|Fudbal|0 Comments

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.