Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da nije očekivao da će u ovoj fazi takmičenja njegovi igrači toliko zaostajati na tabeli i dodao da su sve ekipe napredovale, osim njegove.

Morinjo je pre početka Premijer lige rekao da očekuje tešku sezonu, u letnjem prelaznom roku potrošio je 80 miliona funti na pojačanja, dok su prvih šest ekipa, osim Totenhema, potrošile više na dovodjenje novih igrača.

Povezana vest:  Lazović izvrnuo zglob, Lukač lakše povredio rame

Posle 14 kola u Premijer ligi, Junajted je osmi na tabeli sa 22 boda i ima 19 bodova manje i utakmicu manje od prvoplasiranog gradskog rivala Sitija, odnosno osam manje od Arsenala na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona.

„Ovaj zaostatak za prva četiri tima je nešto što nisam mogao da predvidim. Uvek mislite pozitivno i mislite da zaostatak neće biti toliko veliki. Ali, prošle godine nismo dobili pohvale koje zaslužujemo. Završili smo na drugom mestu, igrali u finalu FA kupa i bili prvi u našoj grupi u Ligi šampiona“, rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

Povezana vest:  Sivić: Biti prvi u grupi, isto je kao da ste osvojili prvenstvo

Portugalski trener naveo je da jedino njegova ekipa nije napredovala.

„Sve ekipe su napredovale. Totenhem nije imao direktna ulaganja u ekipu, ali njihovo ulaganje bilo je da sačuvaju najbolje igrače. Svaki tim je napredovao, a mi nismo“, dodao je Morinjo.

Mančester junajted će večeras od 21 sat na Old Trafordu dočekati Arsenal u Premijer ligi.

Povezana vest:  Karadžić: Hoćemo konačnu pobedu nad huliganizmom