Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa nije imala sreće u derbiju Premijer lige protiv Mančester sitija i ocenio da je kapiten aktuelnog šampiona Vensan Kompani trebalo da bude isključen zbog oštrog starta u prvom poluvremenu.

Liverpul je sinoć u Mančesteru izgubio od Sitija sa 1:2 i pretrpeo prvi poraz u Premijer ligi ove sezone. Siti je smanjio zaostatak na četiri boda, pa je borba za titulu i dalje otvorena.

Klop je rekao da njegova ekipa nije igrala najbolje što može, ali i da nije imala sreće, kada je Sadio Mane pogodio stativu, ali i kada je nedugo zatim Džon Stons izbacio loptu sa gol linije u velikoj gužvi pred golom Mančester sitija.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Urugvaj slavi Forlana

„Naša očekivanja bila su visoka. Možemo da igramo bolje. Morate da se prilagodite utakmici, ne možeš uvek da dominiraš. Nismo imali sreće u završnicama napada, za razliku od Sitija“, rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Liverpul je prekinuo niz utakmica bez poraza i neće ponoviti uspeh Arsenala, koji je 2004. godine završio prvenstvo neporažen.

Povezana vest:  Mančesterski rivali bez greške

Trener Liverpula misli da je kapiten Sitija Vensan Kompani trebalo da dobije crveni karton posle oštrog starta na Mohamedu Salahu u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0.

„Zaista volim Vensana Kompanija, ali kako to nije bilo za crveni karton? On je bio poslednji čovek u odbrani, a da je udario Moa jače, završio bi sezonu“, naveo je Klop.

Povezana vest:  Antić odlično promešao karte

Kompani se nije složio sa ocenom trenera Liverpula.

„Ja mislim da je start bio sjajan, zar nije? Uzeo sam loptu, malo sam zakačio i igrača, ali nije bilo opasno. Nisam pokušao da ga povredim. Bilo je ili takav start ili da ga pustim da prodje do gola“, naveo je Kompani.

Posle 21 utakmice u Premijer ligi Liverpul je prvi na tabeli sa 54 boda, a Siti je drugi sa 50 bodova.