Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da crno-beli pripreme za nastavak sezone počinju s istim igračkim kadrom i istakao da zna „šta znači u životu kad se nema“ i da u takvoj situaciji ne mogu da se traže neke stvari.

„Takva je situacija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem – idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje… Znam šta u životu znači kad se nema, takva se situacija, ne možete da tražite neke stvari kad nešto nema“, rekao je Mirković novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana okupili su se danas pred početak priprema za nastavak sezone.

Povezana vest:  Danska ministarka sporta najavila da će reprezentacija igrati na SP u Kataru

„Sve je uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, tako da, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo o pojačanjima“, rekao je Mirković.

Na pitanje o prodaji kojih igrača je reč, Mirković je naveo da ne može da kaže jer „ne postoji ništa konkretno“.

Na konstataciju novinara da onda i od njega niko ništa ne može da traži, trener Partizna je odgovorio: „Ako bi se gledao taj lanac, onda bi trebalo da bude tako“.

On je istakao da su ciljevi Partizana kao i uvek – pobede i borba za trofeje.

„Ko god da je u Partizanu u bilo kom momentu, to je obaveza i cilj, ne možemo da razmišljamo drugačije“, rekao je Mirković.

Povezana vest:  Di Marija: Ibrahimović je na istom nivou kao Mesi i Ronaldo

Na prvoj prozivci u Sportskom centru Teleoptik nije bilo Rikarda Gomeša koji će se timu pridružiti sutra, kao i Armina Djerleka koji je dobio boginje.

„Djerlek je dobio boginje pre pet-šest dana, tako da se nadamo da će on, kao i Marko Janković i Svetozar Marković biti spremi za pun trening u Turskoj“, rekao je Mirković.

Partizan je prvi deo sezone u Super ligi Srbije na trećem mestu sa 44 boda.

Upitan da li su se slegli utisci posle poslednjeg kola i meča s Mačvom, Mirković je kazao da to kod njega „ide malo teže“.

Povezana vest:  Englezi podržavaju kandidaturu Al-Huseina

„Šta da radimo, neke stvari u životu ne možete da menjate, nosite sa sobom i idete dalje“, dodao je.

Predsednik kluba Milorad Vučelić i sportski direktor Ivica Iliev, u obraćanju igračima, istakli su nesportske stvari, pa je novinare zanimalo kako se ekipa nosi sa tim.

„Ne pričamo o tim stvarima, vrlo malo, miminalno ili uopšte ne. Verovatno da utiče na igrače, kad utiče na nas starije, sigurno na mladje isto“, rekao je Mirković.

Fudbaleri Partizana će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, a za Belek će otputovati 25. januara.