Sportski direktor FK Partizan Ivica Iliev podneo je ostavku dan nakon poraza od Voždovca (1:0) u Superligi i tako se pridružio treneru Zoranu Mirkoviću.

Iliev je za Telegraf potvrdio da više nije sportski direktor Partizana rečima da je odgovornost samo na njemu, a ne na Mirkoviću.

„Zato i odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri“, rekao je Iliev za Telegraf.

Povezana vest:  Miodrag Janković: Novi Pazar zaslužuje da igra na svom terenu

Bivši fudbaler crno-belih potez je obrazložio logičnim i moralnim činom.

„Bilo je lepih, ma predivnih momenata, ali sada je otišlo u drugu krajnost i ne želim da neko drugi ispašta zbog moje odgovornosti. Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam doveo, ali sam dozvolio da dođu, a nekima smo produžili ugovore, i to sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili“.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA U TURSKOJ, Fudbaleri Partizana otputovali na pripreme u Tursku

On je dodao da mu je krivo zbog odlaska Mirkovića jer je verovao da bi mogao da bude trener na duže staze.

„To je samo jedan od razloga zašto odlazim, jer vreme je za nove ideje, nove ljude. Moj krug se zatvorio i ponosan sam što sam imao priliku da radim u voljenom klubu. Partizan je veliki, to nikada niko ne sme da zaboravi i želim mom klubu sve najbolje u budućnosti“, zaključio je Iliev.

Povezana vest:  Egipatski fudbaler Gali bio pozitivan na dopingu

Fudbaleri Partizana već u sredu igraju u Kruševcu protiv Napretka u četvrtfinalu Kupa Srbije.