Drugu nedelju revanša osmine finala Ligu šampiona najviše pažnje privlači pitanje da li Kristijano Ronaldo sa Juventusom može da nadoknadi 0:2 protiv madridskog Atletika u Torinu.

Atletiko ima veliku prednost, stečenu golovima urugvajskih štopera Hosea Marije Himeneza i Dijega Godina, ali ako neko zna kako da nađe put do mreže „jorgandžija“ onda je to Ronaldo – strelac 22 puta na 32 meča.

Portugalac duel protiv Atletika čeka svež, presedeo je na klupi protiv Udinezea (4:1), što znači samo da će najbolji strelac ikada u Ligi šampiona biti „gladan“ golova.

Povezana vest:  Milan danas odlučuje o statusu trenera Alegrija

Protiv sebe imaće možda i najbolju odbranu na svetu, ali Atletiko ima još jednog „keca u rukavu“ – Alvara Moratu koji se vraća u Torino i biće starter protiv bivšeg kluba.

Morata je i u prvom meču zatresao mrežu, s tim da mu je gol poništen zbog faula, i sada će menjati suspendovanog Dijega Kostu.

Dodatnu tenziju utakmici sigurno unosi i neprikladan potez trenera Atletika Dijega Simeonea, u proslavi pogotka, što znači da će biti na meti italijanskih tifoza.

Povezana vest:  Stojanović: Ne smemo da gubimo glavu, važno je strpljenje

U drugom meču sutra, očekuje se da Mančester Siti na Etihadu valorizuje pobedu protiv Šalkea iz Gelzenkirhena (3:2) i prođe među osam najboljih na Starom kontinentu.

„Građani“ su velikim preokretom u Nemačkoj u finišu zakoračili ka četvrtfinalu i samo treba da nastave sa sjajnom formom u kojoj se dospeli i na čelnu poziciju u Premijer ligi.

Ipak, slični favoriti bili su Real Madrid i Pari Sen Žermen protiv Ajaksa, odnosno Mančester Junajteda, pa su „nastradali“ na svom terenu prošle nedeljke.

Povezana vest:  Mitrović strelac u pobedi Anderlehta

Kod gostiju, srpski fudbaler Matija Nastasić trebalo bi da se nađe u starnih 11 protiv nekadašnjeg kluba.

Utakmice u Torinu i Mančesteru počinju sutra u 21 sat.