Trener Radničkog Nenad Lalatović rekao je da su njegovi fudbaleri premoreni i da se plašio utakmice sa Zemunom, ali da su pokazali kako se bori za klub.

„Stvarno smo premoreni, ovo nam je peta utakmica za 14 dana i zbog toga sam se jako plašio ove utakmice. Nadao sam se da će se ovaj meč igrati u nedelju, ali šta je tu je. Na mojim igračima se od prvog minuta videlo da se umorni, ali su uspeli da ostave srce na terenu i pokazali su kako se bori za klub i kako se bori kada ekipa želi da ostane na poziciji na kojoj se trenutno nalazi“, rekao je Lalatović posle utakmice.

Radnički je pobedio Zemun u gostima sa 1:0, u 27. kolu Super lige Srbije.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Teroristi ne brinu ministra policije Južne Afrike

Lalatović je čestitao svojim igračima na pobedi, a Zemunu na igri.

Niški klub je drugi na tabeli sa 68 bodova, 17 više od trećeplasiranog Partizana, a četiri manje od vodeće Crvene zvezde koja ima utakmicu manje.

„Apsolutno zasluženo smo na tom drugom mestu, a i dalje smo trci, makar na papiru, za oba trofeja. Naravno da je Crvena zvezda favorit za osvajanje titule i Kupa Srbije, ali se mi nadamo da možemo da je iznenadimo u jednom od ova dva takmičenja. Mislim da su nam veće šanse da to uradimo u Kupu, ali se nećemo predati ni u prvenstvu“, kazao je Lalatović.

Govoreći o utakmici sa Zemunom, rekao je da je Radnički imao mnogo sreće na putu ka pobedi, ali da „ona prati hrabre“.

Povezana vest:  Radonjić: Nismo iskoristili šanse

„Imali smo i dosta sreće na putu ka ovom trijumfu, ali ona prati hrabre. Zemun je imao prečku, imao je kolosalsnu šanse preko Mrkajića i da je na kraju bilo nerešeno, smatram da bi i bio realan rezultat. Mi bismo sigurno igrali mnogo bolje da smo imali više vremena za odmor posle utakmice u Kupu protiv Vojvodine. Ipak, uspeli smo da vežemo desetu uzastopnu pobedu, sve čestitke još jednom mojim igračima, a mom kolegi Djurdjeviću i ekipi Zemuna od srca želim da ostanu u ligi. Srećan sam što sam deo istorije Radničkog, ovo je veliki klub i ja ovu pobedu poklanjam svim našim navijačima. Nadam se da je danas svaki Nišlija ponosan na svoj Radnički“, rekao je Lalatović.

Trener Zemuna Dejan Djurdjević čestitao je Radničkom na pobedi.

Povezana vest:  Viljas-Boaš preskup za Inter

„Kada neka ekipa druga na tabeli, a da to nisu Zvezda i Partizan, to dovoljno govori o njenim kvalitetima.  Fudbal često nije pravedna igra i imamo za čim da žalimo. Mislim da smo bili dominantni i da smo osvojili jedan bod ja bih bio nezadovoljan. Primili smo gol iz prekida, a znali smo da je to najopasnije oružje Radničkog. Bio je to trenutak slabosti i to nas je koštalo poraza. Neverovatno je koliko smo šansi promašili i prosto mi deluje da smo ukleti, jer nas ovo prati već nekoliko mečeva. U teškoj smo poziciji, ali nema predaje, borićemo se za opstanak do kraja“, kazao je Djurdjević.

Zemun tri kola pre kraja regularnog dela Super lige zauzima poslednje, 16. mesto na tabeli sa 18 bodova.