Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić, posle remija protiv Portugalije u Lisabonu (1:1), otkrio je da je pričao s Kristijanom Ronaldom i našalio se sa njim da se nada da će propustiti duel Ajaksa i Juventusa u četvrtfinalu Lige šampiona.

Ronaldo je protiv Srbije morao da napusti teren već u 29. minutu zbog povrede zadnje lože i čeka ga pauza između dve i tri nedelje, što znači da bi mogao da izostane sa prvog meča na gostovanju Tadićevom Ajaksu 10. aprila.

„Videli smo se posle utakmice i pričali. Govorio je da je bio penal kod situacije s Rukavinom. Rekao sam “nadam se da ćeš se oporaviti, ali posle utakmice sa Ajaksom““, uz osmeh rekao je Tadić srpskim novinarima u Lisabonu.

Povezana vest:  Nirzbah se založio za promenu izbornog sistema u FIFA

Tadić je bio strelac jedinog pogotka za „orlove“, iz penala na startu meča, pre nego što je evrogolom Danilo Pereira dao za konačnih 1:1.

„Odgovara mi Luž. I sa Ajaksom sam postigao gol ove sezone na istom stadionu. Srecan mi je bio i juče“, rekao je srpski reprezentativac.

On je prokomentarisao i preoštar start iskusnog defanzivca Pepea na njemu.

Povezana vest:  Blekburn zainteresovan za Maradonu

„Jeste bio opasan start. Nadam se da nije ništa oko povrede. Pepe je agresivan, jedan od najboljih odbrambenih igrača sveta“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija, koja je osvojila bitan bod na terenu prvaka Evrope, morala je da igra mirnije, posebno u drugom poluvremenu.

„Previše smo preskakali, igrali duge lopte na Mitrovića, a trebalo je da ih izvlačimo. Ne znam da li je to strah od rezultata, bez veze smo primili gol. Ima dosta stvari koje treba da popravimo“, izjavio je kapiten na jučerašnjem meču u odsustvu Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Veći je pritisak u reprezentaciji nego u Realu!

Tadić se osvrnuo na situaciju Portugalije i slab start u kvalifikacijama, odnosno samo dva boda posle dva duela na domaćem terenu.

„Verovatno su najkvalitetnija ekipa u grupi, i ovo ih neće sputati. Iskusni su i dobri igrači… Nije im prijatno, ali veruju da će situacija biti drugačija i da mogu da pobede u Beogradu i u Ukrajini“, naveo je Tadić, uz konstataciju i da javnost u Srbiji očekuje od Srbije da se plasira na EURO.

Reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije u junu gostovanjem Ukrajini u Lavovu.