Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić poručio je da je ponosan što je klubu pripisana titula iz 1946. godine, posebno što se realizovao dvogodišnji trud.

Velikom većinom glasova delegata na Skuštini Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi prihvaćena je inicijativa crveno-belih da im se dodeli titula prvaka Srbije u godini u kojoj je i splitski Hajduk u Hrvatskoj naknadno promovisan u šampiona.

Povezana vest:  Otac nazvao Gigsa lažovom i prevarantom

„Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koje zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FŠ je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Vilotić: Osećam se kao novi igrač

On je dodao da je ova sezona u svakom smislu istorijska za Crvenu zvezdu, u kojoj je tim Vladana Milojevića odbranio trofej šampiona Srbije i igrao Ligu šampiona, a ima još šansu da osvojio i Kup.

„Priznavanje titule iz 1946. godine je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone“.

Povezana vest:  Ibrahimović: Nisam ja za kapitena

Terzić se zahvalio svima iz Zvezde koji su učestovali u inicijativi i doprineli da se zahtev uvaži.

„Želim da se zahvalim svima u klubu koji su istrajali i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema, Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine“, zaključio je on.