Trener fudbalera Partizana Savo Milošević pre poslednji meč u Superligi protiv Proletera rekao je da je taj susret i dalje takmičarski važan, ali da će sve u sutrašnjoj utakmici biti posvećeno kapitenu Saši Iliću.

Legendarni fudbaler Partizana sutra će odigrati svoj poslednji meč na stadionu u Humskoj.

„Što se tiče utakmice, takmičarski ona je i dalje bitna jer ćemo da probamo da ostanemo na trećem meštu. Ipak sve ostaje zapisano u istorijii i bolje je da budemo treći nego četvrti. Ući ćemo sa željom da pobedimo. Naravno da će sve sutra biti u znaku našeg kaipetena, koji to zaslužuje. Svi znate kakav značaj Saša ima za naš klub poslednjih decenija“, rekao je Milošević na konferenciji u SC Teleoptik.

Povezana vest:  Nejmar putuje u Južnu Ameriku uprkos povredi

Trener crno-belih rekao je da će Ilić početi utakmicu.

„Igraće koliko može, a tim oko njega će biti takav da će probati da pobedi. Siguran sam da bi i on imao želju da se pobedom oprosti od svog stadiona“.

Partizan u četvrtak očekuje finale Kupa sa Crvenom zvezdom, a Milošević je istako da će iz tog razloga biti promena u timu u meču protiv Proletera.

„Imaćemo promene, to smo praktikovali u poslednja dva meseca. To je bilo neophodno, pa će to biti praksa i za sutra. Imamo prostora da neke igrače odmaramo“, rekao je Milošević i osvrnuo se na ekipu Proletera.

Povezana vest:  Soldado sprečio iznenađenje u Valensiji

„Oni su iznenađenje našeg prvenstva. Jedna ekipa koja moze biti jako nezgodna i koja uvek može da iznenadi. Neće biti lak zadatak. Hteli bismo tri boda, ali oni će doći da se nadigravaju“, rekao je Milošević.

Karte za poslednji meč prvenstva koštaju 22 dinara, u čast Ilića koji je nosio dres sa tim brojem.

„Očekujem više publike jer to Sasa zalužuje u svakom smislu. Sutra je nedelje, nadam se da će biti lep dan. Svi preduslovi su tu da ljudi dođu“, rekao je Milošević.

Na pitanje da li će se srpskom fudbalu desiti uskoro desiti neki novi Sasha Ilić, Milošević je odgovorio:

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Stanojević: Bitno je da budemo strpljivi

„Retko se dešavaju takvi igrači. Treba trajati do 41. godine. Za to treba imati genetiku i mentalni sklop. Mnogo je Saša ovde stvari izdržao. Da se sve poklopi i održi ovolilo dugo.samo on zna koliko je bilo teško. Takvih nema mnogo i ne pojavljuju se svaki dan“.

Milošević je upitan i da prokomentariše promenu lokacije odigravanja finala Kupa iz Niša u Beograd.

„Kako komentarišem? Nikako“, rekao je trener crno-belih.

Utakmica između Partizana i Proletera igra se sutra od 19 sati, a pola sata pre početka meča biće emitovan video u čast Saše Ilića.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages