lionel_mesi_ls_2010LIGA ŠAMPIONA GRUPA D

Kopenhagen u osmini finala, sigurni juniori Barse

 

Fudbaleri danskog Kopenhagena pobedili su večeras na svom terenu atinski Panatinaikos sa 3:1 i prvi put u klupskoj istoriji prošli grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona. Martin Vingard je u 26. minutu doneo Kopenhagenu doneo vođstvo od 1:0, da bi u 50. Jasper Gronkjer bio precizan sa penala koji je i

načinjen nad njim.

Autogol Đibrila Sisea u 73. minutu potvrdio je pobedu Kopenhagena, dok je Sedrik Kante u sudijskoj nadoknadi ublažio poraz Panatinaikosa. Kopenhagen je tako zauzeo drugo mesto na tabeli Grupe D, iza neprikosnovene Barselone, prvaka Evrope iz 2009. godine, koja je večeras pobedila Rubin sa 2:0, iako je igrala u kombinovanom sastavu.

Povezana vest:  Benzema kažnjen zbog brze vožnje kroz centar Ibice

Nisu igrali Ćavi Ernandes, Karles Pujol i Andres Inijesta, Lionel Mesi je na terenu bio samo u finišu meča, dok su mesto u startnoj postavi zauzeli sedmorica fudbalera uzrasta do 23 godine.

Među njima i već poznati Žerar Pike, Serhijo Buskets i Bojan Krkić, ali i debitanti u ligi šampiona, 19-godišnji Tijago Alkantara i 21-godišnji Andreu Fontas.

Upravo su oni i kreirali prvi gol Barse u 51. minutu. Alkantara je bio asistent, a Fontas strelac, pošto se njegov šut odbio Vitalija Kalešina i prevario golmana Rubina Sergeja Rižikova.

Povezana vest:  Babić: OFK Beograd mora da igra odgovornije i agresivnije

Konačan rezultat postavio je u 83. minutu 23-godišnji Viktor Vaskes, koji je drugi put igrao na evropskoj sceni, kao i 20-godišnji Džonatan Dos Santos. Debi u Ligi šampiona zabeležio je i 19-godišnji Mark Bartra.

Ukupno je za Barselonu tokom svih 90 minuta igralo 10 fudbalera uzrasta do 23 godine.

Rubin će se, uprkos porazu, i na proleće takmičiti na međunarodnoj sceni, ali u Ligi Evropa, pošto je sa šest bodova zauzeo treće mesto.

Povezana vest:  Kasalica povećao Zvezdinu prednost na tabeli