Posle veoma zanimljivih mečeva u četvrtfinalu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019 dobili smo imena četiri ekipe koje nastavljaju borbu za prestižni trofej. To su Vojvodina, Dinamo, Sarajevo i Partizan.

U prvom polufinalnom susretu Vojvodina će odmeriti snage sa Dinamom, dok ćemo u drugom meču imati reprizu prošlogodišnjeg finala i novi okršaj Sarajeva i Partizana.

Oba polufinala su na programu su u subotu uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba.

Vojvodina – Dinamo (11:00)

Sarajevo – Partizan (13:00)

Prvi je u polufinale prošao Partizan i to nakon velike borbe protiv Olimpije. Zeleno-beli tim iz Ljubljane je odigrao verovatno svoju najbolju utakmicu na turniru i definitivno je bio bolji na terenu u prvom poluvremenu, ali kada mladi Zmajevi nisu uspeli da iskoriste inicijativu, stigla ih je kazna. Partizan se konsolidovao u drugom delu igre, krenuo da stvara šanse, a devet minuta pre kraja i da stigne do vođstva. Centarfor Savo Arambašić je spustio glavom loptu saigraču Igoru Cvetojeviću, a on je iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu protivnika.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U BUDVI, Futing, teretana, pesak...

Ubrzo posle vođstva Partizana usledio je novi problem za Olimpiju, jer je Kolašinac dobio crveni karton. Ljubljančani su u ostatku meča dali zaista sve od sebe da i sa igračem manje stignu do izjednačenja, ali je Partizan odbio sve nalete zeleno-belog tima i sačuvao prednost.

Sledeći četvrtfinalni meč bio je veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. U jednoj otvorenoj utakmici sa dosta prilika na obe strane pobedu je odneo aktuelni šampion turnira Sarajevo. Golove za bordo tim postigli su Hasančić, Mulaosmanović i Šuvalija, dok je jedini pogodak za Želju postigao Ramić.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Rad novom pobedom potvrdio plasman u 2. kolo

Vojvodina se plasirala u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019 pošto je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisala Crvenu zvezdu. Heroj Novosađana ponovo je bio golman Dražić koji je odbranio udarac Kukolja u prvoj seriji, dok su svi igrači Vojvodine bili precizni sa bele tačke.

Podsetimo, Dražić je već odbranio jedan penal na ovom tuniru i to u prvom kolu grupne faze u meču protiv Budućnosti čime je tada doneo pobedu svom timu.

Povezana vest:  Golmanu Dinama iz Moskve povređeno oko

U poslednjem meču dana Dinamo je opravdao ulogu favorita i eliminisao ekipu Osijeka minimalnim rezultatom. Jedini gol na meču postigao je Svržnjak u 39. minutu.

 Kup prijateteljstva evropskih klubova 2019 | Četvrtfinale | Petak, 7.6.2019:

Partizan – Olimpija 1:0 (0:0) / VIDEO
51′ Cvetojević

Sarajevo – Željezničar 3:1 (1:0) / VIDEO
18′ Hasančić, 54′ Mulaosmanović, 63′ Šuvalija | 56′ Ramić

Crvena zvezda – Vojvodina 0:0 (penalima 4:5) / VIDEO

Dinamo – Osijek 1:0 (0:0) / VIDEO
39′ Svržnjak

Polufinale | Subota, 8.6.2019:

Vojvodina – Dinamo (11:00)

Sarajevo – Partizan (13:00)

Finale | Nedelja, 9.6.2019:

Vojvodina /Dinamo – Sarajevo/Partizan