Vojvodina i Partizan će igrati u finalu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019. Utakmica je zakazana za nedelju od 13 časova, uz direktan prenos na televiziji Sport Klub.

Vojvodina je u polufinalu eliminisala Dinamo minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Bogdanović u 11. minutu i to posle velike greške golmana Modrih.

Dinamo će zaista imati za čim da žali posle ovog poraza, posebno zbog velikog broja izglednih šansi koje njegovi igrači nisu iskoristili. Golman Vojvodine Dražić ponovo je blistao, a desetak minuta pre kraja je imao i malo sreće pošto je igrač Dinama sa svega 6-7 metara iz čiste pozicije pogodio prečku.

Povezana vest:  FSS dodeliće jednokratnu pomoć bolesnim fudbalerima

Na drugoj strani, golman Dinama Šarkanj definitivno će želeti da što pre zaboravi ovu utakmicu, jer je upravo posle njegove velike greške pao jedini gol na utakmici. Šarkanj se okliznuo prilikom ispucavanja, lopta je došla do Bogdanovića na ivici kaznenog prostora, a igrač Novosađana je sjajnim udarcem pogodio gornji levi ugao golmana Dinama.

Povezana vest:  Privedeno 45 navijača zbog nereda i napada na policiju

U drugom polufinalu Partizan je potpuno nadigrao Sarajevo i revanširao se bordo timu za poraz u prošlogodišnjem finalu. Crno-beli su slavili 2:0 golovima Vujanovića u 20. i Stanojlovića u 38. minutu, pa će tako drugi put zaredom igrati u finalu prestižnog regionalnog turnira.

Zanimljivo je istaći da su Novosađani bili prvaci 2016. godine kada se takmičenje zvalo Turnir prijateljstva, dok crno-beli još nijednom nisu podigli pehar.

Povezana vest:  Umro Alfredo Di Stefano

Kup prijateteljstva evropskih klubova 2019 | Polufinale | Subota, 8.6.2019:

Vojvodina – Dinamo 1:0 (1:0) / VIDEO
’11 Bogdanović

Sarajevo – Partizan 0:2 (0:1) / VIDEO
20′ Vujanović, 38′ Stanojlović

Finale | Nedelja, 9.6.2019:

Vojvodina  – Partizan (13:00)