Čukarički je predstavio novog šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića, koji je u ponedeljak počeo pripreme sa klubom. Novinarima se najpre obratio sportski direktor Nenad Mirosavljević, koji je poželeo dobrodošlicu novom šefu struke.

– Čast mi je da vam predstavim novog šefa stručnog štaba Aleksandra Veselinovića, koji je u ponedeljak započeo pripreme sa Čukaričkim. Ujedno, nova lica u stručnom štabu biće prvi pomoćnik Dušan Đorđević, kao i kondicioni trener Milovan Knežević. Ugovor sa Veselinovićem potpisan je na godinu dana, ali mislim da će on ovde ostati mnogo duže. Siguran sam da je to i njegova želja – kazao je Mirosavljević, koji je potom nastavio:

– Još uvek niko nije napustio klub. Ima interesovanja za naše igrače i to velikog za pojedince. Videćemo, u zavisnosti od punuda videćemo šta će se dešavati u prelaznom roku. Bilo bi dobro da imamo čitav tim na okupu za evropske kvalifikacije, ali u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo da li će tako i biti. Što se tiče pojačanja, sve radimo u dogovoru sa šefom struke. Jasno je da smo deficitarni na poziciji desnog beka, imamo samo Veličkovića trenutno, gledaćemo da dovedemo jednog igrača na toj poziciji, u isčekivanju oporavka Miladina Stevanovića.

Novinarima se potom obratio Aleksandar Veselinović, koji je zahvalio predstavnicima medija što su došli u velikom broju na prvu konferenciju za novinare u novoj sezoni.

– Hvala svima na dobrodošlici. Zaista želim da istaknem da mi je zadovoljstvo što se ovde nalazim i što sam u mogućnosti da radim kao šef stručnog štaba Čukaričkog. Ovo nije neka fraza, rekao sam i ranije kad sam sa Vojvodinom pobedio ovde sa 6:1, da je ovaj klub primer za mnogo toga u našem fudbalu, te da bi svima nama koji radimo i živimo od fudbala bilo mnogo lakše kad bi ovakvih klubova bilo više. Samim tim, moje zadovoljstvo je veliko, te bih se zahvalio i gospodi Obradoviću i Matijaševiću, što su me pozvali i objedinili ideje u zajednički cilj. Čukarički je klub koji je uvek imao velike ambicije u takmičarskom smislu, a istovremeno je to sjajno organizovan klub koji mnogo pažnje posvećuje omladinskoj školi, razvoju i afirmaciji mladih igrača. Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da ostvarimo ciljeve koji su važni za klub. Dodao bih da su pored Đorđevića i Kneževića, u stručnom štabu ostali Pavle Delibašić, Zoran Rendulić, Oliver Kovačević, i naravno kompletan štab medicinskog dela i ekonomata, svako ko u svojoj oblasti radi svoj posao.

Povezana vest:  Čukarički - Zemun u ponedeljak od 17.00

Veselinović je potom govorio i o početku priprema i planu i programu.

– Pripreme smo počeli u ponedeljak, u prvih pet dana imamo testiranja u Zavodu za sport i medicinu rada. Istovremeno, pravimo uvod za odlazak na pripreme u Sloveniju, tradicionalnu bazu Čukaričkog u Pohorje. Za nas sezona zvanično počinje 11. jula, kad ćemo igrati prvi meč prvog kola kvalifikacija za ligu Evrope. Hvala vam što ste u ovolikom broju došli i što ste dali značaja konferenciji za medije. Sa početkom priprema pokpala se i prelazni rok, koji će u većini evropskih liga trajati do 31. avgusta, te je pitanje hoće li neko od igrača napustiti Banovo brdo. – U ovom poslu nema ničeg idealnog. Situacija oko selekcije je takva da igrači uvek dolaze i odlaze. Za sada znamo sa velikom sigurnošću da nećemo moći da računamo na Ovusua do druge polovine jula, ako se prognoze obistine, s obzirom da igra za Ganu, ozbiljnu reprezentaciju. To je dobra stvar i za njega i za Čukarički, da igrač iz naše lige iz takvog kluba igra u odličnoj reprezentaciji. Takođe, imamo Bogosavca koji je po ocenama fudbalskih ljudi igrač sa najboljim pedigreom na svojoj poziciji, koji će nastupati na Evropskom prvenstvu za mlade. Odustan je i Kopitović, reprezentativac Crne Gore, kojem smo dali nedelju dana da se oporavi, s obzirom da je još 27. maja počeo sa pripremama, ovo je najminimalnije što smo mogli da mu izađemo u susret, on je to svojim odnosom zaslužio. Stevanoviću želim brz oporavak i puno energije, nadam se da će iz povrede izaći jači – kazao je Veselinović, koji je potom nastavio:

Povezana vest:  Pirlo se ranije vratio treninzima

– U procesu rada može da se desi da neko od igrača napusti naše redove, reagovaćemo u zavisnosti od toga. Bilo bi pogrešno da razmišljamo samo o prvoj utakmici, moja deviza je da najpre idemo korak po korak, da je svaki naredni trening najvažniji. Na kraju krajeva, na treningu pobeđujete na sledećoj utakmici, a ona je samo pokazatelj i plod onoga što ste radili. Čukarički će igrati na tri fronta, a ujedno ima važnu etapu u svom radu, afirmaciju mladih igrača. Obaveza je da, ujedno je to i stav kluba, da što više mladih igrača uključimo u rad prvog tima. Saglasan sam sa tim, koliko god situacija bude dozvoljavala, te da za godinu dana klub ima neka nova imena koja je afirmisao.

Čukarički je bio poznat kao ekipa koja gaji svoj stil igre, nagovestio je Veselinović da će to biti i njegova ideja vodilja.

– Svaki trener ima neku svoju ideju. Ali, ono što je karakteristično za Čukarički je da su igrači fudbalski obučeni. Ova ekipa ima još prostora za napredak. Naravno, moralna mi je obveza da se zahvalim prethodnom stručnom štabu koji nam je pomogao i izborio učešće u Evropi. Bilo bi bezobrazno i nekorektno sa moje strane da ne čestitam svom prethodniku i njegovom stručnom štabu, koji su napravili uspeh, i na kraju krajeva nama omogućili da igramo lepo takmičenje kao što su kvalifikacije za Ligu Evrope. Ima mnogo mladih igrača koje želim da bolje upoznam. Sticajem okolnosti, ne znajući da ću biti trener ovde, gledao sam mnogo utakmica Čukaričkog, te neke igrače bolje poznajem. Većinu utakmica igrala je jedna grupa igrača, ali ima još igrača koji su se dokazali kroz rad u omladinskoj školi. Kad krenete u proces rada, nikad ne znate kad će ko da iskoči i kome će taj novi proces rada da odgovara. U ovom momentu ne bih potencirao imena. Svakako, težićemo da Čukarički ima svoju prepoznatljivu igru i da uvek igra na gol više. Koliko ćemo uspeti u tome, vreme će dokazati.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Rajevac: I sreća igra značajnu ulogu

Jasno je da će Brđani imati veoma mlad tim, što će i za Veselinovića biti ogroman izazov.

– Na nagovor nekih trenera još u čuvenoj jugoslovenskoj školi fudbala, konkretno Abdulaha Gegića koji na žalost više nije sa nama, on me je nagovorio da nikako ne propustim rad sa mlađim kategorijama. Posle 18 godina ovog posla, veoma sam srećan što sam više od 12 godina radio sa mlađim uzrastima, što sam učio od dece i mladih igrača, istovremeno ispravljao svoje greške i prepoznavao neke zakonitosti fudbalske igre. Svaki trener koji nije prošao te procese, svesno ili nesvesno je kažnjen. Sudbina me je posle nosila da radim sa tim mladim igračima, imao sam sreću u Rusiji, Litvaniji, potom i Spartaku, da se mnogo igrača afirmiše – istakao je Aleksandar Veselinović, novi šef stručnog štaba Čukaričkog.

PHOTO: FK Čukarički