Real Madrid označio je vezistu Ajaksa Donija van de Beka kao alternativu ukoliko ne ostvari transfer najboljeg fudbalera Mančester Junajteda Pola Pogbe, prenosi Marka.

Van de Bek je prošle sezone oduševio sa 17 golova i cena mu je enormno skočila na tržištu, pa bi kraljevski klub morao da izdvoji između 60 i 70 miliona evra kako bi ga doveo.

Povezana vest:  Stojković: Možda sledeće godine postanem rekorder

Vrednost Pogbe je za najmanje 30 miliona više, ali klub sa Old Traforda nema nameru da ga pusti i izvesno je da će Real morati da se okrene Holanđaninu.

Van de Bek je sa Ajaksom priredio senzaciju u osmini finala Lige šampiona pobedom u Madridu nad Realom 4:1, kada je srpski reprezentativac Dušan Tadić dva puta asistirao i jednom pogodio, potom je izbacio Juventus, a onda i zaustavljen nesrećno od Totenhema u polufinalu.

Povezana vest:  FSS teško optužuje Miloševića, Antića, Orlove i Divca

Sjajna sezona „kopljanika“ znači i odlazak najboljih, pa je tako Frenki de Jong ranije dogovorio transfer u Barselonu, na izlaznim vratima je kapiten Matijs de Liht, a pored van de Beka postoji interesovanje i za Tadića, Hakima Zijeha, golmana Andrea Onanu…

Real je već potrošio preko 300 miliona ovog leta na transfere Edena Azara, Luke Jovića, Ferlanda Mendija, Rodriga Goesa i Edera Militaa, ali mu je potreban još jedan vezista visokog kvaliteta kao što je van de Bek.

Povezana vest:  Pedreti prešao u Lil