VESOVIC_MARKO_56PRIPREME ZVEZDE U BUDVI

Crveno beli pobedili i Sutjesku

 

Sutjeska – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

 

Strelci: Milovanović u 31. minutu, Kaludjerović u 77. i 89. minutu

Stadion: Grblja u Radanovićima

Gledalaca: 1.500

Sudija: Kojević (Podgorica)

Sutjeska: Lakičević, Durutović, N. Dževerdanović, M. Dževerdanović, Vuković, Bulatović, Bulajić, Nikolić, Todorović, Pejović i Bakoč.

Crvena zvezda: Dmitrović, Reljić, Tošić, Đorđević, Ninkov, Isah, Milovanović, Evandro, S. Srnić, Vešović i Trifunović.

Igrali su još: Stamenković, Ignjatijević, Lazović, Koroman, Binić, Kadu, Jevtić i Mijailović.

Crvena zvezda je i na drugom pripremnom meču u Budvi zabeležila pobedu. Ovoga puta rezultatom 3:0 savladana je ekipa Sutjeske iz Nikšića, na stadionu FK Grbalj pred oko 1.500 gledalaca. Nažalost, utakmica zbog snega nije mogla da se igra na stadionu u Nikšiću iako je tako planirano prvobitno.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Pobeda Zvezde u Ivanjici, četiri utakmice završene 0:0

Prosinečki je i ovoga puta izveo sastav sa jednim klasičnim napadačem – Trifunovićem, ali su pored njega u fazi napada igrali Vešović i Srnić, dok su Milovanović i Evandro bili iza napadača, a Isah na mestu zadnjeg veznog. Prvu šansu Zvezda je imala u 15. minutu, kada je Evandro glavom pogodio stativu na centaršut Reljića. Minut kasnije, Evandro asistira Trifunoviću ali njegov šut sa 10 metara iskosa golman brani.

U 31. minutu Crvena zvezda je povela golom Milovanovića sa 20 metara. Deksa je na asistenciju Vešovića snažno šutirao, lopta je na putu do mreže pogodila jednog defanzivca Sutjeske i odskočila taman toliko da prevari golmana Nikšićana. I u 45. minutu imali smo priliku za gol s obzirom da se igralo uglavnom na polovini Sutjeske, ali golman Lakičević je dva puta zaredom odbranio šuteve Vešovića.

Povezana vest:  Milan Savić: Veoma smo motivisani za meč protiv Crvene zvezde

{vsig}MINI_GALERIJE/ZVEZDA_SUTJESKA_2011{/vsig}

Prosinečki je u poluvremenu promenio maltene čitavu ekipu. Ninkov se preselio na štopera u tandemu sa Đorđevićem, a u igru su u poslednjih pola sata ušli i Koroman odnosno Kaludjerović.

Zaigrao je od 46. minuta i Darko Lazović i u saradnji sa Kaduom i Jevtićem nekoliko puta bio opasan po gol Sutjeske. Upravo je Jevtić u 60. minutu imao pokušaj sa 15 metara posle dodavanja Lazovića i golman je odbranio već viđen pogodak.

Povezana vest:  Rednap: Nude nam Snajdera, ali novac je problem

U 65. minutu Trifunović je srušen u šesnaestercu i dosuđen je penal za Zvezdu. Staro, nepisano, fudbalsko pravilo dobilo je potvrdu i golman Sutjeske odbranio je penal Trifunoviću iako je naš napadač šutnuo pod prečku.

Ipak, Kaluđerović je u 77. minutu iskoristio sjajan dubinski pas Koromana prilikom jedne polukontre i time je rešio meč, da bi isti igrač u 89. minutu samo potvrdio pobedu na asistenciju Đorđevića.

Utakmicu su posmatrali navijači Zvezde iz Gackog, Herceg Novog i Trebinja koji 90 minuta nisu prestajali sa pesmom. Crvena zvezda sledeću utakmicu igra 26. januara sa FK Grbalj na istom stadionu, takodje u 14,00 časova.

PHOTO: FK Crvena zveda